Diner/ Gewoon lekker eten

Portobello steaks met kruidenolie

Moest je ook twee keer kijken bij het zien van deze foto? Dit is inderdaad geen kip of ander stukje gebakken vlees. Wat je hier ziet zijn portobello steaks. De portobellos zijn een uurtje gemarineerd in een heerlijke marinade en vervolgens gegrilld. Een leuk alternatief voor die eeuwige vegaburgers uit de supermarkt. 

Uit de kluiten gewassen champignon

Het klinkt misschien een beetje exotisch, maar een ‘portobello’ is gewoon een uit de kluiten gewassen champignon. Niets bijzonders aan, nou ja, zijn grootte is misschien wat ongewoon. Juist die grootte maakt ze extra interessant om eens lekker mee te experimenteren in de keuken. Wat dacht je van portobellos gevuld met gesmolten kaas of gevulde portobellos met couscous en groenten? Niet verkeerd inderdaad, maar probeer dit recept voor portobellos steaks ook eens. Je kunt deze vegan steaks serveren met een heerlijke, zachte aardappelpuree zoals ik hier deed, maar ze zijn ook verrassend als vervanger van een hamburger op een broodje hamburger.

Portobello steak portobello steak

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Portobello steaks met kruidenolie

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de portobello steaks

– 2 portobello paddenstoelen
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel uienpoeder
– 1 eetlepel balsamico azijn
– 1 theelepel gerookte paprikapoeder
– 2 eetlepels sojasaus
– een paar druppels tabasco
– 2 eetlepels olie

Voor de kruidenolie

– 50 milliliter olijfolie
– de blaadjes van 5 takjes peterselie
– de blaadjes van 5 takjes bieslook
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– zout en peper naar smaak

Bereiding

Begin met het marineren van de portobello paddenstoelen. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar een smeer de paddenstoelen hier goed mee in. Leg de paddenstoelen in een diep bord en giet de overgebleven marinade er overheen. Laat ze vervolgens een uur marineren.

Maak alvast de kruidenolie. Hak de kruiden fijn en meng deze met de olijfolie, knoflookpoeder, peper en zout.

Verwarm een grill- of koekenpan zonder boter of olie. Bak hierin de portobello steaks. Bak de paddenstoelen tot ze mooi donkerbruin kleuren.

Tip: serveer de portobello steaks met aardappelpuree en groente naar keuze.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply