Gewoon lekker eten/ Lunch

Vegan kimchi pannenkoeken

Misschien heb je het wel eens geprobeerd, kimchi. Het is een soort van Aziatische variant op onze zuurkool. Kimchi wordt gemaakt van onder andere kool, wortel en een pittige saus. Dat mengsel wordt vervolgens gefermenteerd tot een heerlijk, pittig bijgerecht. Kimchi kun je op heel veel manieren verwerken in gerechten, maar dit is mijn nieuwe favoriet: Vegan kimchi pannenkoeken.

Homemade kimchi

Sinds ik op de blog van Romy een recept voor vegan kimchi tegenkwam ben ik verkocht! Ik heb nu dus een hele grote pot kimchi in mijn koelkast staan en tja, die moet toch op. Dus ik eet de laatste tijd overal kimchi bij; kimchi fried rice, kimchi bij mijn curry, kimchi tosti’s en kimchi springrolls. Toch is die grote pot nog steeds niet op, dus ik moest op zoek naar andere manieren om mijn kimchi te verwerken. Ik ontdekte dat je van kimchi ook hartige pannenkoeken kan maken. Nou dat ik fan ben van pakkenkoeken dat is geen geheim, dus ik dook de keuken in om die kimchi pannenkoeken eens te proberen. Het resultaat? Zeer geslaagd! Ik zou ze niet ’s ochtends vroeg tijdens pancake Sunday eten, maar als lunch zijn ze heerlijk.

Hier vind je Romy’s recept voor vegan kimchi.

kimchi pannenkoeken Kimchi pannenkoeken

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Vegan kimchi pannenkoeken

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 200 gram kimchi (zelfgekocht of zelfgemaakt, ik gebruik dit recept voor homemade vegan kimchi)
– 60 gram bloem
– 30 gram rijstbloem
– 1 eetlepel maïzena
– 1 eetlepel sojasaus
– 150 milliliter bruiswater
– zout en peper naar smaak
– (sesam) olie om in te bakken
– ter garnering (optioneel): zwarte sesamzaad, lente ui en koriander

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoekjes door elkaar.

Verhit wat olie in een koekenpan en doe hierin drie hoopjes beslag. Bak de pannenkoeken enkele minuten aan beide zijden. Garneer de pannenkoekjes met wat zwarte sesamzaad, lente ui en eventueel wat koriander.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply