Diner/ Gewoon lekker eten/ Lunch

Mexicaanse burrito’s met spicy chili bietjes

Mexicaanse burrito’s met spicy chili bietjes van Love Beets. Een lekker en gemakkelijk recept voor de lunch of diner, maar ook perfect als snack tijdens een zomerse picknick.

Wrap it up!

Met deze zomerse temperaturen heb je wellicht geen zin om lang door de potten en pannen te roeren. Dat snap ik! Dat heb ik zelf namelijk ook niet. Gelukkig zijn de meeste ingrediënten van deze burrito’s rauw, dus die potten en pannen mag je laten staan. Ik vulde deze wraps met verschillende groenten zoals paprika, mais, tomatensalsa en spicy chili bietjes van Love Beets. Deze bietjes zijn al op smaak gemaakt en kun je dus zo aan je gerecht toevoegen. Kortom, leg alles op je wrap en wrap it up! Klaar voor een lekkere lunch of diner.

wraps met bietjes wraps met bietjes wraps met bietjes

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Mexicaanse burrito’s met spicy chili bietjes

Ingrediënten (voor 4 burrito’s)

– 1 verpakking spicy chili bietjes
– 4 tortilla wraps
– 1 rode paprika
– 1 klein blikje zwarte bonen
– 2 maiskolven*
– 1 avocado
– Tomatensalsa (zie recept hieronder)
– 8 grote blaadjes van een krop sla
– Olie

Ter garnering (optioneel): verse peterselie, partjes limoen en sriracha saus

Voor de tomatensalsa:

– 3 tomaten
– 1 rode ui
-6 takjes koriander
– 2 eetlepels limoensap
– 2 teentjes knoflook
– 4 plakjes jalapeño peper uit pot
– Zout en peper naar smaak

Bereiding

Snijd de paprika in reepjes. Verhit een grillpan. Bestrijk de paprikareepjes en maiskolven met wat olie. Leg ze vervolgens in de grillpan en grill de groenten. Keer ze regelmatig om.

Maak ondertussen alvast de tomatensalsa. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten, de ui, de teentjes knoflook, het pepertje en de takjes koriander fijn. Voeg het limoensap en wat zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

Haal 8 grote blaadjes van de krop sla. Snijd de avocado in plakjes. Leg een tortilla wrap op een bord. Leg hierop rijtjes van alle ingrediënten. Rol de burrito strak op.

*Geen zin om zelf maiskolven te grillen? Je kunt ook een blikje mais gebruiken.

 

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply