Diner/ Gewoon lekker eten

Aubergine-halloumi spiesen van de BBQ met yoghurt-mosterd dip

Het seizoen voor lekker, lang buiten eten is weer begonnen! Helaas heb ik geen ruime tuin, maar op mijn balkon met de kleine, fijne Yakiniku bbq kan ik toch genieten van heerlijke zomeravonden. Deze week grilde ik aubergine-halloumi spiesen op mijn BBQ. Een heerlijk vegetarisch BBQ gerecht. Als je deze serveert op een flatbread met een frisse en tikje pittige yoghurt-mosterddip maak je er gelijk een complete maaltijd van.

Aubergine-halloumi spiesen

Als basis voor deze spiesen gebruikte ik de aubergines van Purple Pride. Aubergines zijn neutraal van smaak, waardoor ze alle andere smaken van je gerecht lekker opnemen en goed te combineren zijn met andere producten. Daarnaast hebben ze na het bereiden een vlezige textuur. Al met al een ideaal alternatief voor vlees op de BBQ dus! Ik gaarde de aubergines kort in de oven en grilde ze daarna op een spiesje met wat blokjes halloumi en partjes ui op de BBQ. De aubergines nemen zo lekker die echte BBQ smaak op en daar ben ik gek op. Wist je trouwens dat aubergines rijk zijn aan vezels? Dat maakt ze ook nog eens een gezonde toevoeging aan je BBQ.

Dip it!

Tja, een BBQ zonder sausjes is in mijn wereld ondenkbaar. Daarom maakte ik een lekkere en gemakkelijke dip bij deze spiesen. De dip bevat maar drie ingrediënten maar zit toch bomvol smaak: yoghurt voor wat frisheid, mayonaise voor een lekker romig sausje en een lepel grove Maille Dijonmosterd voor wat extra pit. De mosterd van Maille wordt gemaakt volgens traditioneel Frans recept, waarbij extra aandacht is voor de kwaliteit en scherpte van de mosterd. Mosterd kan de smaak van andere ingrediënten naar voren halen en is dus meer dan alleen een sausje voor op je broodje kroket. Met mosterd kun je ook de lekkerste dressings en dips maken, zoals deze yoghurt-mosterddip.

aubergine halloumi spiesen aubergine halloumi spiesen aubergine halloumi spiesen

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Aubergine halloumi spiesen van de BBQ met yoghurt-mosterd dip

Ingrediënten (voor 2 personen/4 spiesen)

Voor de halloumi spiesen

– 1 grote aubergine
– 1 verpakking halloumi
– 2 rode uien
– 1 eetlepel olie
– 1/4 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel uienpoeder
– zout en peper naar smaak

Voor de yoghurt-mosterddip

– 100 gram Griekse yoghurt
– 1 eetlepel Maille grove Dijonmosterd
– 1 eetlepel mayonaise

Voor de zoet-zuur

– 1/2 komkommer
– 6 radijsjes
– 1 rode ui
– 50 milliliter azijn
– 50 milliliter water
– 25 gram suiker

Extra: flatbread en blaadjes verse munt

Bereiding

Omdat de halloumi op de BBQ sneller gaart dan de aubergine, rooster je de aubergine eerst even in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de aubergine in grove stukken en leg deze op de bakplaat. Verdeel hier de olie, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout overheen. Rooster de aubergine 10 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de halloumi in grote blokjes en snijd de rode ui in partjes. Maak ook alvast de zoet-zure groenten. Snijd de komkommer, radijsjes en rode ui in dunne plakjes. Verhit de azijn en het water in een pannetje. Los hier de suiker in op. Doe de groenten in een bakje en giet hier het azijnmengsel bij. Laat een half uurtje staan om te marineren.

Maak de yoghurt-mosterddip door alle ingrediënten voor de dip door elkaar te roeren.

Steek de BBQ aan. Rijg de blokjes aubergine en halloumi en de rode ui partjes aan de spiesen. Grill de spiesen kort aan beide zijden op de BBQ. Serveer ze vervolgens op een flatbread met de yoghurt-mosterdsaus en zoet-zuur van groenten. Serveer met wat blaadjes munt.

 

Liefs,

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Purple Pride en Maille. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply