Diner/ Gewoon lekker eten

Sticky tofu met mandarijn marinade

Echt lekkere tofu maken kan best een uitdaging zijn. Tofu heeft toch een wat muffig imago. Maar met deze marinade maak je van een saai blok tofu een heerlijke toevoeging aan je maaltijd. Kortom, vind jij het ook altijd lastig om je tofu goed op smaak te bregen, probeer dan deze sticky tofu met mandarijn marinade eens. 

Muffige en saaie tofu?

Dit is de lekkerste tofu die ik ooit gegeten heb. Echt waar! Ik vind tofu vaak wat muffig en saai. Toch heb ik al meerdere marinades geprobeerd, vaak iets van een combinatie van sojasaus, gember, sambal en/of honing. Tot ik laatst op een menukaart ergens sticky tofu in mandarijn marinade tegenkwam. Het recept stond er uiteraard niet bij, maar ik besloot thuis in de keuken wat te proberen. Het werd een marinade van mandarijnsap, sojasaus, ahornsiroop en gember. Als jij ook geen tofu fan bent, dan daag ik je toch uit. Probeer je tofu eens op deze manier. Ik waarschuw je, hierna ben je verkocht.

Tofu met mandarijn marinade Tofu met mandarijn marinade

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Sticky tofu met mandarijn marinade

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 1 verpakking tofu
– 2 eetlepels ahornsiroop
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 1/2 theelepel cajun kruiden
– sap van 2 mandarijnen
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 4 eetlepels maïzena + 1/2 theelepel maïzena
– (sesam) olie om in te bakken

Ter garnering (optioneel): zwarte sesamzaad en verse lente ui

Bereiding

Dep het blok tofu goed droog. Snijd de tofu in blokjes van 1,5 bij 1,5 centimeter.

Doe 4 eetlepels maïzena in een kom. Doe hier de blokjes tofu in en schud deze door de maïzena. Verhit een laagje olie in een pan en bak hierin de tofublokjes goudbruin.

Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade: de ahornsiroop, sojasaus, cajun kruiden, sap van de mandarijnen, de knoflook en 1,2 theelepel maïzena. Giet deze bij de tofu blokjes en verwarm deze kort tot de marinade wat indikt.

Serveer de sticky tofu met wat rijst en groenten.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply