Gewoon lekker eten/ Tussendoor

Repen van gedroogd fruit, noten en pitten

Deze repen van gedroogd fruit, noten en pitten zijn een heerlijk, vullend tussendoortje. Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast en je bent voor een aantal dagen voorzien van een gezonde snack. Nou ja, tenzij je ze stiekem in een paar dagen wegwerkt. Dat kan ik me goed voorstellen, want ze zijn erg lekker. 

Repen van gedroogd fruit, noten en pitten

De hele maand januari at ik veganistisch. Nou ja, ‘de hele maand’…. ik moet toegeven dat er een aantal cheatmomentjes waren, bestaande uit taart, pizza en kaas. Maar goed, ik at toch zeker voor 90% plantaardig en dat beviel me eigenlijk prima. Wel moest ik even op zoek naar een lekker, voedzaam vegan tussendoortje. Dat werden deze repen. Door de combinatie van gedroogd fruit, noten en pitten is het een vullend tussendoortje. En door de chocoladelaag bovenop wordt je ook meteen bevredigd in al je chocolate cravings.

repen van gedroogd fruit

repen van gedroogd fruit

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Repen van gedroogd fruit, noten en pitten

Ingrediënten (voor 8 tot 10 reepjes)

– 150 gram gemengd gedroogd fruit
– 25 gram gepofte quinoa
– 60 gram pittenmix
– 25 gram gepelde, ongezouten pistache noten
– een snufje zout
– een snufje kardemom

Voor de chocolade topping

– 90 gram pure chocolade
– 1 eetlepel kokosolie

Bereiding

Doe het gedroogd fruit in een blender of keukenmachine en mix deze tot een puree. Meng in een andere kom de gepofte quinoa, pitten, pistache noten, het zout en het kardemom poeder. Voeg aan deze mix de fruit puree toe en meng alles goed door elkaar.

Bekleed een vierkant ovenschaaltje met bakpapier en doe hier het fruit-pittenmengsel in. Druk het mengsel met de achterkant van een lepel goed aan.

Hak de chocolade grof. Doe de chocolade samen met de kokosolie in een kommetje en zet deze in de magnetron. Smelt de chocolade in enkele minuten tot een gladde saus. Giet het chocolademengsel over de fruit-pittenbodem. Zet het schaaltje vervolgens in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.

Snijd 8 tot 10 repen en bestuif deze eventueel met wat cacaopoeder.

 

Mocht je dit een lekker recept vinden. Eerder maakte ik deze raw brownie bars en deze salted caramel quinoa bars. Die vind je vast ook lekker!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply