Diner/ Gewoon lekker eten

Risotto met gegrilde paprika en krokant gebakken vegan chorizo

Risotto is een van die klassiekers uit de Italiaanse keuken waar een jarenlange traditie aan ten grondslag ligt. Het is natuurlijk discutabel of je aan die traditie mag komen, maar ik deed het toch! Sorry Italië, maar ik maakte een heerlijke risotto met gegrilde paprika en krokant gebakken vegan chorizo. Een beetje van Italië, een beetje van Spanje en een beetje van Hanne. Smakelijk!

Sorry Italië

Ik ben bang dat elke Italiaanse nonna zich omdraait in haar graf bij het zien van dit recept. Want ik vrees dat er weinig Italiaans is aan deze risotto. Met de chorizo en gerookte paprika die er in dit recept zitten, waan je jezelf misschien eerder in een Spaanse tapas bar dan in een Italiaanse Trattoria. Maar ach, waarom zou je het beste uit die twee werelden niet gewoon combineren? Sorry not sorry Italiaanse nonna’s en Spaanse tapas fans. Ik vond dit een zeer geslaagde combi.

Plantaardige chorizo

De chorizo in dit recept is een plantaardige variant. Deze vind je in alle grotere supermarkten in het schap met vleesvervangers. De chorizo geeft het gerecht een beetje een ‘smokey’ paprika smaakje, erg lekker! Mocht je de plantaardige chorizo nu niet kunnen vinden in jouw supermarkt, dan kun je deze ook weglaten of je kunt kiezen voor een andere vleesvervanger. Kies iets uit wat ook een beetje pit heeft, bijvoorbeeld een chili burger of pittig gekruide tofu.

Meer risotto?

Meer trek gekregen in risotto? Probeer dan ook eens een van deze risotto recepten:

Risotto met gegrilde paprika Risotto met gegrilde paprika

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Risotto met gegrilde paprika en krokant gebakken vegan chorizo

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 150 gram risotto rijst
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel gerookte paprika poeder
– 500 milliliter groentebouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 pot gegrilde paprika’s (295 gram, uitlekgewicht 185 gram)
– 200 gram gegrilde groente, ontdooid uit de diepvries (Bonduelle)
– 2 plantaardige chorizo worstjes (Garden Gourmet)

Extra: een blender, staafmixer of keukenmachine en een velletje bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de plantaardige chorizo worstjes in plakjes en leg deze op een rooster met bakpapier. Rooster de plakjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de risotto rijst toe en bak deze mee tot de korrels enigszins glazig beginnen te zien. Voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe en roer regelmatig door de pan. Doe telkens wanneer de bouillon verdampt is een nieuwe soeplepel bouillon in de pan.

Giet ondertussen de gegrilde paprika’s af en blend deze tot een puree met de blender, keukenmachine of staafmixer.

Doe na tien minuten de gegrilde paprikapuree, gegrilde groenten en het gerookte paprikapoeder bij de risotto en laat deze nog 10 tot 15 minuten garen terwijl je regelmatig roert. Blijf steeds vocht toevoegen als alle bouillon verdampt is. Tip: is je risotto nog niet gaar maar is je bouillon inmiddels op, voeg dan telkens scheutjes water in plaats van nieuwe bouillon toe, anders wordt je risotto erg zout.

Serveer de risotto met de krokante plakjes chorizo.

 

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply