Gewoon gezond/ Gezond diner

Pompoen paddenstoelen risotto

Nu de pompoenen je om de oren vliegen – gelukkig niet letterlijk – kun je vast wat pompoen recept inspiratie gebruiken. Ik maakte afgelopen week deze pompoen paddenstoelen risotto. Een gemakkelijke en gezonde maaltijd, die je zeker een keertje moet proberen. 

Pompoen paddenstoelen risotto

Ik heb meerdere risotto recepten op mijn blog staan, maar ik durf wel te zeggen dat deze pompoen paddenstoelen risotto mijn nieuwe favoriet is. Sowieso kun je bij mij niet de fout in gaan met pompoen in de herfst, want ik ben er gek op! Daarnaast deed ik in deze risotto een van mijn guilty pleasures: ansjovis! Ik eet eigenlijk vegetarisch, maar voor bacon en ansjovis maak ik zo nu en dan een uitzondering, gewoon omdat ik het té lekker vind. Het geeft deze risotto precies de zoute, umami smaak die het nodig heeft. Maar mocht jij nu liever geen vis eten, of mocht je ansjovis niet lekker vinden, dan kun je het prima weglaten en vervangen door een snufje zout.

pompoen paddenstoelen risotto pompoen paddenstoelen risotto

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Pompoen paddenstoelen risotto

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 300 gram pompoenpuree
– 150 gram risotto rijst
– 4 ansjovis filets (deze kun je weglaten voor een vega versie)
– 10 gram gedroogde paddenstoelen
– 3 sjalotjes
– 2 teentjes knoflook
– een klontje boter
– 2 eetlepels crème fraîche
– een bakje paddenstoelenmix
– een paar takjes verse tijm

Bereiding

Snijd de gedroogde paddenstoelen in fijne stukjes. Doe deze in een kommetje en giet hier 200 milliliter heet water bij. Laat 15 minuten weken.

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit een klontje boter in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de ansjovis toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg vervolgens de rijst toe en bak deze enkele minuten mee tot de korrels glazig beginnen te zien.

Doe vervolgens de geweekte paddenstoelen en het weekvocht bij de rijst. Roer tot al het vocht opgenomen is en voeg dan een scheut water toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 tot 3o minuten. Roer op het laatste moment de pompoenpuree en crème fraîche door de risotto. Proef de risotto en breng hem eventueel op smaak met wat zout en peper.

Verhit ondertussen wat boter in een koekenpan. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak hierin de paddenstoelen.

Verdeel de risotto over twee borden. Garneer met de paddenstoelen en wat verse tijm.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply