Gewoon lekker eten/ Ontbijt

Granola met frambozen en witte chocolade – en extra veel liefde

Granola met frambozen, witte chocolade en extra veel liefde. Een heerlijk (brievenbus) cadeautje voor mensen die je lief zijn, want liefde gaat ten slotte door de maag, toch? Een perfect cadeautje voor moederdag, Valentijnsdag of gewoon voor de zomaar. 

Liefde door de maag

Liefde gaat door de maag, toch? In mijn geval wel! Je mag me midden in de nacht wakker maken voor brownies, koekjes, ijs, chocolade, pizza, voor zo ongeveer de halve supermarkt eigenlijk – fun fact, mijn vriend maakte me laatst om 5 uur wakker met een bak pecan karamel ijs, dus hij heeft het begrepen. Maar goed, aangezien liefde door de maag gaat, vind ik zelfgemaakte, eetbare cadeautjes ook altijd super leuk. Deze granola met frambozen en witte chocolade is wat mij betreft het perfecte eetbare cadeautje. Je kunt het in een mooie glazen pot stoppen en aan een lief iemand geven. Maar als je de persoon die je wilt verrassen niet zelf kunt bezoeken, kun je de granola ook in zakjes stoppen en per post naar diegene versturen. Een super leuke verrassing, toch?

Extra liefde

Deze granola is gemaakt met havervlokken en gepofte quinoa. Om het geheel wat feestelijker te maken zitten en witte chocoladedruppels en gevriesdroogde frambozen in. Maar de echte liefde zit hem wil in de gekleurde suikerhartjes. Eigenlijk zijn die natuurlijk bedoeld als decoratie op taarten of cupcakes, maar ik vind ze in deze granola eigenlijk ook wel heel goed tot hun recht komen. Gewoon wat extra liefde in je ontbijt, wie wordt daar nu niet blij van?

Granola met frambozen en witte chocolade Granola met frambozen en witte chocoladeGranola met frambozen en witte chocoladeHeb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Granola met frambozen en witte chocolade

Ingrediënten (voor ongeveer 6 porties)

– 100 gram havervlokken
– 25 gram gepofte quinoa
– 50 gram amandelen, grof gehakt
– 25 gram kokosolie
– 25 gram agavesiroop
– snufje zout
– 20 gram gevriesdroogde frambozen (deze bestel ik altijd bij Koro)
– 5 gram suikerhartjes (Dr. Oetker)
– 20 gram witte chocoladedruppels (te vinden in het bakschap bij de AH)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg hier de agavesiroop aan toe. Doe de havervlokken, gepofte quinoa, amandelen en een snufje zout in een grote mengkom. Voeg hier de kokosolie en agavesiroop aan toe. Roer alles goed door elkaar en verdeel het dan over een met bakpapier beklede bakplaat.

Zet de granola in de oven en bak deze twee keer 5 minuten. Schep de granola tussendoor om.

Laat de granola goed afkoelen en voeg er dan de gevriesdroogde frambozen, suikerhartjes en witte chocoladedruppels aan toe.

Doe de granola in een leuk potje of verdeel het over een paar cadeauzakjes.

 

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply