Diner/ Gewoon lekker eten

Salade met gebakken geitenkaas

Een basic geitenkaas salade kennen we inmiddels wel toch? Bij elk lunchcafé schijnt dit de standaard vegetarische optie te zijn. Ik werd het een beetje beu, tot ik de geitenkaas salade in een nieuw jasje stopte. Hoe? Nou, ik gaf de salade een upgrade door de geitenkaas eerst te paneren en bakken. Dat leverde dit heerlijke recept op voor salade met gebakken geitenkaas. 

Ontdek de Geit

Twee weken geleden mocht ik samen met Ontdek de Geit een kijkje nemen op een biologische melkgeitenhouderij in Leersum. Ik mocht de geitjes aaien, een pasgeboren geitje de fles geven en boerin Lisette vertelde me alles over de eerste levensfase van deze nieuwsgierige beestjes. Ben je benieuwd naar wat ik daar te weten kwam? Er is een leuke video over die ochtend gemaakt, je kunt hem hier bekijken.

Geitenzuivel

Na mijn bezoek aan de boerderij daagde Ontdek de Geit me uit om een lekker recept met geitenzuivel te maken. Ik koos ervoor om aan de slag te gaan met zachte geitenkaas. Hiervan maakte ik een lekkere geitenkaassalade. Voordat je nu meteen denkt ‘ja hoor, heb je wééér een geitenkaassalade’, laat me even uitpraten. Voordat ik de zachte geitenkaas in mijn salade deed, paneerde ik deze even en bakte ik hem goudbruin in de pan. Dat levert een heerlijk krokant korstje op, met een romige, zachte binnenkant. Daarnaast koos ik voor verschillende lentegroenten, dat past wel bij het seizoen waarin al die schattige lammetjes geboren worden. Ik gebruikte veldsla, baby spinazie en bimi. Tot slot nog een honing-mosterd sausje erbij en je hebt een lekker bijgerecht. Of maak er een iets meer vullende maaltijdsalade van door een blikje linzen of wat gekookte pasta toe te voegen.

Salade met gebakken geitenkaas Salade met gebakken geitenkaas

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Salade met gebakken geitenkaas

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de gebakken geitenkaas

– 100 gram geitenkaas schijfjes
– 1 ei
– 25 gram bloem
– 25 gram pankobroodkruim (als je dit niet kun vinden in de supermarkt kun je ook paneermeel gebruiken)

Voor de salade

2 handjes baby spinazie
2 handjes veldsla
200 gram bimi
25 gram pecannoten

Voor de dressing

3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
zout en peper naar smaak

Bereiding

Begin met het blancheren van de bimi. Breng een pan water aan de kook en doe de bimi hierin. Kook de bimi beetgaar in 3 tot 5 minuten. Giet de bimi af en spoel de stronkjes vervolgens af onder de koude kraan.

Ga nu verder met de gebakken geitenkaas. Breek het ei in het kommetje en kluts dit door elkaar. Doe de bloem op een bord en het pankobroodkruim op een ander bord. Je ‘paneerstraatje’ staat nu klaar. Wentel de geitenkaas schijfjes één voor één door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko.

Verhit wat olie of boter in een pan. Bak hierin de gepaneerde geitenkaasschijfjes goudbruin aan beide zijden.

Neem een mooi groot bord. Verdeel hierover de baby spinazie, veldsla en bimi. Leg hier vervolgens de gebakken geitenkaas en pecannoten bij. Meng alle ingrediënten voor de dressing en serveer deze bij de salade.

Tip: Wil je van deze salade een meer vullende maaltijdsalade maken? Voeg dan een blikje linzen of wat gekookte pasta toe. Of eet de salade met een stuk stokbrood.

 

Liefs,

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Ontdek de Geit. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply