Diner/ Gewoon lekker eten/ Lunch

Springrolls rollen, hoe doe je dat eigenlijk?

Springrolls zijn mijn standaard ‘ik-moet-echt-even-gezond-doen’ gerecht. Ze zijn licht, zitten bomvol groenten en ze zijn ook nog eens erg lekker. Deze springrolls zijn gevuld met allerlei groenten, garnalen en een flinke lading verse kruiden. Oh, en mocht je benieuwd zijn hoe je die dingen nu eigenlijk moet rollen? In deze blogpost geef ik je ook een kleine ‘how to springrolls rollen’ aan de hand van een aantal foto’s.

Springrolls

De naam verraadt het misschien al een beetje. ‘Springrolls’ zijn een heerlijk fris, licht gerecht gemaakt van verschillende groenten gerold in rijstvellen. Saai? Nee joh! Je kunt eindeloos variëren met de verschillende soorten groenten, en zelfs fruit, die je toevoegt. Voeg verder nog lekker veel verse kruiden toe voor een extra smaakboost en maak een sausje om in te dippen. Ik maak mijn springrolls meestal vegetarisch, maar je zou ook garnalen, vis of bijvoorbeeld kip kunnen toevoegen. Wil jij ook liever vega springrolls maken? Dan zijn gemarineerde tofu, gebakken tempeh of omeletreepjes erg lekker.

Samen eten

Ik vind springrolls een ideaal gerecht als er mensen komen eten. Je zet alle bakjes met groenten en garneringen op tafel en dan kan iedereen zijn eigen springrolls rollen. Zo hoeft je geen rekening te houden met wat iedereen wel of niet lekker vindt. En het is ook gewoon heel gezellig om met z’n allen en klooien met die toch wat onhandige rijstvellen. Mocht dat springrolls rollen toch te lastig zijn, onderaan deze blogpost laat ik je aan de hand van een aantal foto’s zien hoe je dat handig aanpakt.

Springrolls met kruidenolieSpringrolls met kruidenolieHeb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Springrolls met kruidenolie

Ingredïenten (voor 12 springrolls)

Voor de springrolls

12 rijstvellen
200 gram gekookte garnalen*
1 paprika
1 mango
1 avocado
50 gram rijstnoedels
100 gram wortel julienne
4 takjes munt
4 takjes koriander
4 takjes Thaise basilicum**

Voor de kruidenolie

sap van 1 limoen
40 milliliter sesamolie
4 takjes koriander
3 takjes Thaise basilicum 3 takjes munt
zout en peper naar smaak

*   Eet je liever vegetarisch? Vervang de garnalen dan door gemarineerde tofureepjes
** Thaise basilicum vind je in Aziatische supermarkten.

Bereiding

Voor de springrolls

Snijd de paprika, mango en avocado in reepjes van 10 tot 12 centimeter lang.

Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verapkking.

Doe wat lauwwarm water in
een grote kom. Dompel hier
een rijstvel in. Leg vervolgens
3 garnalen, een paar blaadjes kruiden, een paar reepjes paprika, mango en avocado in het midden van het rijstvel. Eindig met wat noedels.

Rol de springrolls vervolgens op. Hieronder vind je een kleine fotoinstructie voor dat springrolls rollen.

Voor de kruidenolie

Hak de kruiden fijn. Meng deze met het sap van de limoen en sesamolie. Breng de kruidenolie op smaak met wat zout en peper.

Springrolls rollen

1: Dip een rijstvel even in lauwwarm water. Leg het vervolgens op een bord. Leg in het midden van het rijstvel een laagje verse kruiden en je gekozen vlees, vis of vleesalternatief.
2: Leg daarop alle reepjes groenten en fruit.
3: Eindig met een laagje noodles.
4: Vouw eerst de twee zijkanten naar binnen.
5: Vouw dan de onderste helft naar boven.
6: Je hebt nu eigenlijk al een klein pakketje op je bord liggen. Pak dit vast en rol het stevig omhoog.

springrolls rollenspringrolls rollenspringrolls rollen

springrolls rollenspringrolls rollenSpringrolls met kruidenolie

Liefs,

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply