Diner/ Gewoon lekker eten/ Lunch

Tortellini soep

Als je van je soep een meer vullende maaltijdsoep wilt maken kun je altijd een handje pasta toevoegen. Zelf doe ik wel eens een handje macaroni in mijn tomatensoep. Maar je kunt er ook een wat meer feestelijk geheel van maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van lasagnesoep, een soep met lasagnevellen. Of deze tortellini soep? Een lekkere, gemakkelijke soep vol groenten en tortellini. 

Maaltijdsoep

Ik heb in mijn vriezer altijd een paar bakjes soep staan. Vooral maaltijdsoepen; stevige linzensoep, erwtensoep of tomatensoep met fusili. Ik vind dat altijd handig voor dagen waarop ik geen zin heb om te koken. Maar ook na een fietstochtje door de regen kan ik erg blij worden van een bakje warme soep. Deze tortellini soep krijgt vanaf nu ook een plekje in mijn vriezer. Ik gebruikte een standaard groentebouillon die ik vulde met allerlei seizoensgroenten: peultjes, groente aspergetips en broccoli. De tortellini maken van deze standaard groentesoep een lekkere maaltijdsoep.

tortellini soep Tortellini soep

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Tortellini soep

Ingrediënten (voor 2 a 3 kommen)

– 1 liter groentebouillon
– 120 gram tortellini
– 70 gram broccoli
– 100 gram peultjes
– 100 gram groene asperge tips
– 50 gram doperwtjes (diepvries)

Uiteraard kun je lekker variëren in de soorten groenten die je toevoegt. Gebruik de groenten die in het seizoen zijn of die je toevallig nog in de koelkast hebt liggen.

Bereiding

Breng 1 liter groentebouillon aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook deze 10 minuten mee.

Voeg vervolgens de groenten toe en kook deze nog 5 minuten mee.

Verdeel de soep over twee kommen en garneer eventueel met wat verse kruiden zoals basilicum en peterselie.

 

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply