Gewoon lekker eten/ Tussendoor

Citroen maanzaad ijs met lemon curd

Lemon poppyseed is een klassieke combinatie die ik wel vaker in recepten gebruik. Op mijn blog heb je misschien de lemon poppyseed pancakes of lemon poppyseed muffins al voorbij zien komen. Aan dat lijstje voeg ik vandaag een derde recept toe: citroen maanzaad ijs!

IJs zonder ijsmachine

Voordat je nu wegklikt omdat je geen ijsmachine hebt, wacht! Voor dit recept heb je namelijk helemaal geen ijsmachine nodig! De basis van het ijs bestaat uit room en gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk bevriest niet volledig in de diepvries. Het blijft een dikke, taaie vloeistof. Door dit te mengen met de room, krijg je een mengsel dat in de vriezer niet bevriest tot een baksteen. Het blijft lekker schepbaar. Ook de textuur is lekker romig, zonder die grote ijskristallen die je wel eens krijgt als je zelf ijs probeert te maken.

Citroen maanzaad ijs

Citroen maanzaad ijs

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Citroen maanzaad ijs met lemon curd

Ingrediënten (voor ongeveer 4 bolletjes)

– 250 gram slagroom (ongeklopt)
– 175 gram gecondenseerde melk
– Rasp van de schil van 2 biologische citroenen
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel maanzaad
– 2 eetlepels lemon curd
– Optioneel: 2 ijshoorntjes

Bereiding

Doe de slagroom en de gecondenseerde melk in een mengkom. Klop dit mengsel met de mixer tot een luchtig, lobbig mengsel. Rasp de schil van de citroenen, let op, gebruik alleen het gele gedeelte, het witte gedeelte is bitter. Voeg de rasp, het sap en het maanzaad toe aan het roommengsel en roer alles goed door elkaar.

Giet dit mengsel in een vriezerbestendig bakje. Zet het mengsel 4 uur in de vriezer. Haal het bakje uit de vriezer en roer het mengsel even door. De maanzaadjes kunnen naar de bodem gezakt zijn, dus roer even goed over de bodem. Swirl hier vervolgens 2 eetlepels lemon curd doorheen.

Zet de bak terug in de vriezer voor minimaal 4 uur zodat het ijs goed kan bevriezen.

Serveer het ijs als bolletjes op een hoorntje of schep wat ijs in kommetjes. Garneer het eventueel nog met wat extra lemon curd en een schijfje citroen.

 

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply