Pasen

Lemon poppyseed pancakes

Na de hartige paasrecepten van gisteren, is het vandaag tijd voor alle zoetekauwen. Ik maakte deze heerlijke lemon poppyseed pancakes. Een fris ontbijtje dat perfect past bij de lente die in de lucht hangt. Ook in deze blogpost deel ik weer de receptjes van mijn mede foodies Jaimy van Jaimy’s Kitchen en Manon van Healthyfoodie Manon. Met al dat lekkers kan de paasbrunch niet meer kapot dit jaar!

Lemon poppyseed

Ik ben best wel fan van de combinatie van citroen en maanzaad, oftewel ‘lemon poppyseed’. Op mijn blog heb ik al meerdere recepten gedeeld met deze combinatie, bijvoorbeeld deze citroen maanzaad muffins of deze citroen maanzaad cupcakes. Voor deze paasbrunch gooide ik lemon en poppyseed in mijn pancakes. De pancakes zijn gemaakt zonder ei en zonder zuivel. Ze zijn dus volledig plantaardig. Dat proef je overigens niet, want het zijn gewoon hartstikke lekkere, frisse en fluffy pancakes.

Paasbrunch

In januari genoot ik samen met Jaimy en Manon al van onze foodie paasbrunch. Jaimy en Manon hadden ook heerlijke, zoete, paasrecepten gemaakt. Jaimy maakte heerlijke appelflap hapjes met abrikoos en Manon had super schattige granola cups met vers rood fruit.

Klik hier voor Jaimy’s appelflap hapjes

Klik hier voor Manons granola cups

Lemon poppyseed pancakes

Lemon poppyseed pancakes

Lemon poppyseed pancakes


Lemon poppyseed pancakes

Ingrediënten (voor 2 flinke stapels)

– 100 gram havermeel
– 1 eetlepel maïzena
– 1 theelepel baking soda
– 3 eetlepels agave siroop of ahorn siroop
– citroensap van 1/2 citroen
– citroen rasp van 1 citroen
– 100 milliliter havermelk
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 1 eetlepel maanzaad
– snufje zout
– boter of olie om in te bakken

Topping

– plantaardige kwark of yoghurt
– schijfjes citroen
– maanzaad
– takje munt

Bereiding

Meng alle droge ingrediënten in een mengkom; de havermeel, maïzena, baking soda, rasp van 1 citroen, het maanzaad en een snufje zout. Meng in een andere kom de siroop, citroensap, havermelk en olie. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.

Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Schep hoopjes beslag in de pan. Bak de kleine pancakes enkele minuten aan beide zijden. Maak vervolgens twee mooie stapeltjes en garneer deze met wat plantaardige yoghurt of kwark, wat schijfjes citroen, maanzaad en een takje munt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply