Diner/ Gewoon lekker eten

Salade met lente groenten en knapperig gebakken Pulled Oats

Dit is een salade met al het lekkers dat er in de lente te vinden is: veldsla, radijsjes, sugarsnaps en groene asperges. Voor de extra bite voegde ik wat krokant gebakken Pulled Oats toe. Het enige wat je verder nog nodig hebt voor een perfecte lentelunch is een rood-wit-geblokt picknickkleedje en een koud drankje, dat moet je zelf even regelen. Het recept voor de Salade met lente groenten en knapperig gebakken Pulled Oats heb ik hier voor je. 

Lente groenten

De lente is mijn favoriete seizoen. Ik word elk jaar weer intens gelukkig van de eerste zonnestralen in de lente. Ook van alle planten en bomen die in de lente weer tot leven komen kan ik enorm genieten. Net als bij elk seizoen horen ook bij de lente bepaalde soorten groente en fruit. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Asperges
  • Doperwten
  • Peulen en sugarsnaps
  • Verschillende sla soorten
  • Radijsjes
  • Witlof
  • Raapstelen

Al die frisse, knapperige, groene groenten inspireerden me om een salade met lentegroenten te maken. Ik gebruikte veldsla, sugarsnaps, groene asperges, radijsjes en komkommer. Daarbij nog een lekkere, kruidige pesto-dressing en een topping van krokant gebakken Pulled Oats. Denk hier nog een picknickkleedje op een zonnig grasveld bij en je hebt alle ingrediënten voor een fijne lentelunch (of -diner).

Pulled Oats

Om deze salade wat extra bite te geven, voegde ik Pulled Oats toe. Dat is een alternatief voor vlees op basis van haver, tuinbonen en erwten. De structuur van Pulled Oats is lekker chewy, en als je de stukjes bakt krijgen ze een lekker krokant laagje. Een ideale vleesvervanger dus. Pulled Oats is super veelzijdig en je kunt het verwerken in allerlei verschillende gerechten; als topping op een salade zoals ik hier deed, als vulling voor dumplings of maak er bijvoorbeeld een vega burger van. Eigenlijk moet je het gewoon zelf eens proberen, en dat kan nu helemaal gratis! Gold&Green heeft namelijk een leuke cashback actie. Koop een verpakking Pulled Oats en upload je kassabon via deze site. Je vindt Pulled Oats onder andere bij de Albert Heijn in het schap met vleesvervangers. En misschien is het je al opgevallen in de onderstaande foto, Pulled Oats heeft een nieuwe verpakking!

Gebakken Pulled Oats gebakken Pulled Oats

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Salade met lente groenten en knapperig gebakken Pulled Oats

Ingrediënten voor 2 personen

– 1 zakje veldsla
– 100 gram sugarsnaps
– 100 gram groene aspergetips
– 10 radijsjes
– 1 minikomkommer of 1/3 komkommer
– 1 verpakking Pulled Oats
– olie om in te bakken
– zout en peper naar smaak
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel Provençaalse kruiden
– ter garnering (optioneel): een paar blaadjes munt en basilicum, een partje limoen en eventueel wat brood om bij de salade te eten

Voor de dressing

– 1 eetlepel olie
– 1 eetlepel plantaardige pesto
– Sap van ½ limoen

Bereiding

Verhit wat olie in een pan. Voeg de Pulled Oats, het knoflookpoeder en de Provençaalse kruiden toe. Bak de Pulled Oats 5 minuten. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

Breng een pan water aan de kook. Kook de sugarsnaps in 2 tot 3 minuten beetgaar en spoel ze vervolgens af onder ijskoud water.

Schaaf plakken van de komkommer met een kaasschaaf en halveer de radijsjes.

Verdeel vervolgens de overige ingrediënten op een grote schaal of bord. Begin met een laagje veldsla en leg hierop de sugarsnaps, groene aspergetips en radijsjes. Garneer met wat verse munt en basilicum en de krokant gebakken Pulled Oats.

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en serveer deze bij de salade of roer hem meteen door de salade.

Tip: wil je er een iets vullender gerecht van maken, serveer dan wat stokbrood bij de salade.

 

Liefs,

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply