Gewoon lekker eten/ Lunch

Lente quiche met Pulled Oats

Heb je binnenkort een high-tea op de planning staan? Of een picknick misschien? Dan heb ik hier een heerlijk recept voor je, een lente quiche met Pulled Oats. We gaan niet moeilijk doen, dus je gebruikt gewoon lekker kant-en-klaar taartdeeg en dat vul je met een berg lente groenten en Pulled Oats. Moet lukken, toch?

Picknicks, kleedjes en high-tea’s

Kom maar door met alle lente picknicks, kleedjes in het park en vrolijke high-tea’s. Ik heb er zin in! Nou ja, ik heb natuurlijk vooral zin in al het lekkere eten dat daarbij komt kijken. Wat mij betreft is een quiche het perfecte picknick of high-tea hapje. Je kunt quiche namelijk zowel koud als warm eten en je kunt er alles in doen wat jij lekker vindt. Verschillende soorten groenten, lekker veel kruiden en eventueel een laagje kaas. Deze quiche vulde ik met allemaal lente groenten; groene aspergetips, peultjes en doperwten. Daarnaast voegde ik Pulled Oats toe voor een lekkere bite.

Pulled Oats

Pulled Oats is een alternatief voor vlees op basis van haver, tuinbonen en erwten. Daar zijn nog een snufje zout en wat olie aan toegevoegd en that’s it! Een vrij simpel product met een neutrale smaak. En dat maakt Pulled Oats lekker veelzijdig. Dankzij de neutrale smaak nemen de Pulled Oats stukjes gemakkelijk andere smaken op. Ik bak de stukjes wel eens met wat sojasaus, gember, knoflook en sesamolie voor een lekkere Aziatische twist. Of ik ga op de Italiaanse toer en verwerk de stukjes in een kruidige pastasaus. Voor deze quiche hield ik het simpel. Ik bracht de Pulled Oats op smaak met wat zout en peper. Zo komen de lekkere, verse kruiden in deze quiche goed tot hun recht.

De Pulled Oats van Gold&Green liggen al twee jaar in de Nederlandse supermarkten, maar sinds kort hebben ze een nieuw jasje! Op de nieuwe verpakking kun je nog beter zien hoe je de Pulled Oats het beste kunt bereiden en hij valt lekker op in het schap, zo hoeft je niet zo lang te zoeken tussen alle vleesvervangers.

Eigenlijk moet je het gewoon zelf eens proberen, en dat kan nu helemaal gratis! Gold&Green heeft namelijk een leuke cashback actie. Koop een verpakking Pulled Oats en upload je kassabon via deze site. Je vindt Pulled Oats onder andere bij de Albert Heijn in het schap met vleesvervangers.

Lente quiche Lente quiche

Heb je deze lente quiche of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Lente quiche met Pulled Oats

Ingrediënten (voor 1 quiche)

– 1 rol vers taartdeeg (je vindt deze in de supermarkt in de koeling)
– 1 verpakking Pulled Oats
– 4 eieren
– 250 milliliter room
– 3 eetlepels ricotta
– 200 gram doperwten (vers of uit de diepvries)
– 200 gram sugar snaps of peultjes
– 100 gram groene aspergetips
– Zout en peper naar smaak
– Een flinke hand verse groene kruiden, ik gebruikte peterselie, dille en basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng een pan water aan de kook. Kook de doperwten en sugar snaps 2 minuten en spoel ze daarna af met ijskoud water.

Hak de groene kruiden fijn. Meng de eieren met de room, de ricotta, de verse kruiden en een snufje zout en peper.

Bekleed een taartvorm van 18 tot 20 centimeter met het deeg. Doe hier de doperwten, sugar snaps, groene aspergetips en de helft van het bakje Pulled Oats in. Overgiet het geheel met het eimengsel. Verdeel de overige Pulled Oats over de bovenkant van de quiche.

Zet de quiche in de oven en bak deze 30 tot 35 minuten.

Garneer de lente quiche eventueel nog met wat verse kruiden.

 

Liefs,

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply