Gewoon lekker eten/ Hanne's lijstjes/ Ontbijt

6x chia pudding recepten

Chiazaad, you either hate it or love it. Van deze kleine, zwarte zaadjes kun je een heel gemakkelijk en gezond ontbijt maken, maar dan moet je wel houden van de bijzondere textuur. Voor alle fans van chia pudding en voor iedereen die het wel eens een keer wil proberen zette ik hier mijn 6 favoriete chia pudding recepten op een rijtje.

Chia pudding recepten

Om chia pudding te maken heb je als basis maar 2 ingrediënten nodig: chiazaad en een vloeistof. Dat kan (plantaardige) melk zijn, maar bijvoorbeeld ook vruchtensap. Het basisrecept is ongeveer het volgende: meng 3 eetlepels chiazaad met 200 milliliter melk of sap. Roer dit goed door en laat het een nachtje in de koelkast staan. De volgende ochtend kun je jouw chia pudding extra lekker maken met fruit, yoghurt, muesli, granola, noem maar op. Om je verder op weg te helpen vind je hieronder mijn 6 favoriete chia pudding recepten.

chia pudding recepten

Kefir chia pudding met homemade rabarber compote

Kefir is een gefermenteerde zuiveldrank die qua smaak een beetje lijkt op karnemelk. Een chia pudding van kefir smaakt dus lekker fris. In dit recept combineerde ik hem met een zelfgemaakte aardbeien-rabarber compote. Een echt fris en fruitig ontbijtje. Het recept vind je hier.

chia pudding recepten

Kokos chia pudding met limoen-avocado puree

Over fris en fruitig gesproken, deze chia pudding met kokos en limoen-avocado puree valt ook zeker in de categorie fris en fruitig. De chia pudding zelf is gemaakt met kokosdrink. Daar bovenop ligt een topping van limoen en avocado. Het recept vind je hier.

chia pudding recepten

Chia pudding met gebakken banaan

Ben je benieuwd waarom chia zaadjes zo gezond zijn? Dan moet je even deze blogpost van Dalí (@Zonderzooi) lezen. Hierin kun je lezen welke goede voedingsstoffen chia zaden bevatten en ze deelt het recept voor deze lekkere chia pudding met gebakken banaan.

chia pudding recepten

Karnemelk chia pudding met blauwe bessen

Als je de kefir chia pudding van het eerste recept lekker vond, dan moet je deze karnemelk chia pudding ook eens proberen. Door de karnemelk heeft de chia pudding een friszure smaak, erg lekker in combinatie met de zoete blauwe bessen. Het gemakkelijke recept vind je hier. Oh, en mocht je na het maken van dit recept wat karnemelk overhouden, maak dan meteen deze karnemelk pancakes.

chia pudding recepten

Chia pudding met cacao

Voor alle chocolate lovers onder ons, ja, ook aan jullie wordt gedacht! Zie hier de heerlijke chia pudding met cacao van Lisa (@Foodlies). De choco chia pudding is lekker op zich, maar je kunt hem nog extra lekker maken met wat rood fruit of pindakaas. Klik hier voor het recept van Lisa.

Chia pudding recepten

Pompoen chia pudding

Chia pudding is ook een erg geschikt ontbijt om wat groente in mee te smokkelen. Pureer bijvoorbeeld wat bietjes of bloemkool en roer het door je chia pudding. In dit recept koos ik voor pompoen. In combinatie met koekkruiden levert dat een lekker herfstig ontbijtje op (wat ook buiten de winter erg lekker is). Het recept vind je hier.

Ik ben benieuwd welke van deze chia pudding ontbijtjes jouw favoriet is. Let me know!

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply