Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Fluffy karnemelk pancakes

Mijn oma bakte vroeger altijd flensjes voor ons als we bleven logeren. Voor degenen die geen idee hebben waar ik het over heb, flensjes zijn kleine pannenkoekjes, groter dan poffertjes, maar kleiner dan pannenkoeken. Tegenwoordig zijn flensjes een beetje old-school en scoor je meer punten met een stapel American Pancakes. Ook dat zijn kleine pannenkoekjes, maar deze zijn lekker dik en super fluffy. Met dit recept bak je in no-time een indrukwekkende stapel pancakes.

Als jij altijd pannenkoeken uit een pak maakte beloof me dan 1 ding, doe dat NOOIT meer! Voor pannenkoeken heb je zo weinig ingrediënten nodig dat het gewoon zonde is zo’n pak aan te schaffen. ‘Ja, maar Hanne, dan moet ik alles afwegen enzo, en ik heb geen weegschaal.’ Vanaf nu is ook dat geen excuus meer, want dat is allemaal niet nodig voor deze fluffy karnemelk pannenkoeken. Het enige wat je nodig hebt is een kopje en een theelepel. That’s it! So let’s get baking!

karnemelk pancakesKarnemelk pancakes

Voor de basispancakes heb je 1 koffiekopje meel, 1 kopje karnemelk, 1 ei, 1 theelepel baking soda en een snuf zout nodig. Ja, echt waar. Meer niet. Je kunt de pannenkoekenmix nog verder op smaak brengen met ahornsiroop, suiker, kaneel, cacaopoeder, chocolatechips of blauwe bessen. Je kunt het zo gek niet bedenken, gooi het gewoon een keer door je pancakemix en wie weet ontdek je wel een nieuwe geniale combinatie.


Fluffy karnemelk pancakes

Ingrediënten (voor 12 pancakes):
– 100 gram havermeel
– 100 gram karnemelk
– 1 ei
– 1 zakje vanille suiker
– 1/2 theelepel baking soda (bijvoorbeeld Dr. Oetker)
– snufje zout
– optioneel: 1/2 theelepel kaneel en 1 eetlepel ahorn- of agavesiroop
– olie of boter om in te bakken

Bereiding:
1. Meng het meel, de karnemelk en het ei door elkaar.
2. Voeg de baking soda en een snufje zout toe. Meng dit goed door het beslag.
3. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en schep hier 1 eetlepel beslag in. Strijk dit beslag met de lepel uit tot een rond pannenkoekje. Afhankelijk van de grootte van je pan kun je zo 2 à 3 pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak de pannenkoekjes zo’n 2 minuten tot je ziet dat de randjes droog beginnen te worden. Keer de pannenkoekjes dan om met een spatel en bak ze nog 1 à 2 minuten aan de andere kant.
4. Serveer de pancakes met stroop, poedersuiker, vers fruit, hagelslag, whatever you want.

Tip: kun je die hele stapel niet in één keer op? Je kunt de pannenkoekjes in de koelkast bewaren voor de volgende dag of invriezen.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  jenniferkrijnen
  juli 21, 2017 at 8:30 am

  Wauw, die zien er super fluffy uit! Lijkt me heerlijk!

  • Reply
   misshavermout
   juli 21, 2017 at 9:08 am

   Echt he! Ze zijn super lekker. Niet heel zoet, maar dan kun je juist lekker los gaan met de toppings. Zelfs mijn stiefpapa heeft ze goedgekeurd 😉

  Leave a Reply