Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Chocolademousse met koekkruiden en sinaasappel

Zoek je nog een lekker en gemakkelijk toetje voor Sinterklaasavond dat iedereen lekker vindt? Zoek niet verder, want met deze Sinterklazig chocolademousse met koekkruiden en sinaasappel maak je volgens mij iedereen blij. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, en je kunt de mousse gemakkelijk een dag van tevoren maken. 

Chocolademousse met koekkruiden en sinaasappel

Te veel chocoladeletters in huis? Tja, we kunnen natuurlijk even discussiëren of er überhaupt zoiets bestaat als ’te veel chocoladeletters’, ik durf dat namelijk te betwijfelen. Maar goed, mochten de chocoladeletters je echt de oren uit komen, dan heb ik een tip: smelt ze gewoon om tot iets anders! Pindarotsjes, flikken, chocolade fondue, of, chocolademousse! Ik maakte deze Sinterklazige chocolademousse met koekkruiden en sinaasappel. Een heerlijke toetje voor een heerlijk avondje.

Chocolademousse met koekkruiden

Chocolade mousse met koekkruiden

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Chocolademousse met koekkruiden en sinaasappel

Ingrediënten (voor 4 tot 6 glaasjes)

– 250 gram chocolade (bijvoorbeeld overgebleven chocoladeletters)
– 250 milliliter slagroom
– 3 eiwitten
– 75 gram suiker
– rasp van de schil van 1 sinaasappel
– 1/2 theelepel koekkruiden of kaneel
– een snufje zout
– ter garnering (optioneel): strooigoed of chocolade figuurtjes

Extra: een mixer

Bereiding

Snijd de chocolade in stukken en smelt deze au bain marie.

Klop de eiwitten samen met de suiker tot luchtige, stevige pieken. Klop in een andere kom de slagroom stijf.

Roer de sinaasappelrasp, zout en koekkruiden door de slagroom. Voeg vervolgens ook beetje bij beetje de gesmolten chocolade toe. Vouw deze voorzichtig met een spatel door de slagroom en probeer zo veel mogelijk lucht te behouden.

Spatel vervolgens de chocolade room voorzichtig door de luchtige eiwitten.

Verdeel het mengsel over een aantal glaasjes en zet deze in de koelkast. Garneer ze voor het serveren met wat strooigoed of chocolade figuurtjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply