Gewoon gezond/ Gezonde lunch

Green veggie sandwich

In het kader van Wasteless Wednesday besloot ik het boodschappen doen nog even uit te stellen en eens te kijken wat er allemaal nog in mijn koelkast lag. Dat bleek meer dan voldoende te zijn voor deze heerlijke Green Veggie Sandwich. 

Afgelopen jaar gooiden we per persoon 41 kilo aan voedsel weg. 41 kilo per persoon!!! Het is een lichte daling ten opzichte van 2010, toen gooiden we 48 kilo voedsel weg, maar toch! Voedselverspilling vind ik echt zonde nummer 1 in de keuken. Vergeet spaghetti snijden, of dubbeldippen, als er iets echt niet kan in de keuken dan is het eten weggooien. Als ik zie dat mijn huisgenootjes eten weggooien krijgen ze dan ook altijd een preek van mij.

7ED95BD6-8305-4FAA-BAAE-6669262A4846.jpg

Kortom, eten weggooien… DOE HET NIET! Met restjes uit de koelkast kun je vaak een heerlijke maaltijd of lekkere snack maken. Er zijn zo veel tips & tricks om met oudere ingrediënten iets heerlijks te maken. Binnenkort zal ik een lijstje met mijn no food waste tips delen. Voor nu heb ik alvast het recept voor deze heerlijk Green Veggie Sandwich. Een geroosterde boterham (waarvoor je dus prima wat ouder brood kunt gebruiken) met doperwtjespuree, komkommerlinten, een falafelburger, een fancy avocadoroos en wat feta kruimels.

Bron: Voedselverspilling in Nederland daalt naar 41 kilo – Volkskrant


Green veggie sandwich

Ingrediënten (voor 1 sandwich):
– 1 grote snee desembrood of 2 kleinere sneetjes
– 1 vegetarische falafelburger van BOON
– 100 gram (diepvries) doperwtjes
– zwarte peper
– 50 gram feta
– 1/3 komkommer
– 1/2 avocado

Extra: een staafmixer en een kaasschaaf

Bereiding:
1. Ontdooi de erwtjes in een kommetje met wat kokend water. Giet het water af en pureer de erwtjes met een staafmixer tot een grove puree. Breng de puree op smaak met wat zwarte peper.
2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de falafelburger. Bak de burger 4 à 5 minuten aan beide zijden.
3. Maak van de halve avocado een avocadoroos. In de video hieronder laat Colette van Fooddeco je zien hoe je dat doet. Lukt het je niet om zo’n fancy roosje te maken, no worries, het voegt verder niks toe aan de smaak, maar het ziet er gewoon leuk uit. Je kunt de avocado ook gewoon in plakjes snijden.
4. Schaaf met de kaasschaaf linten van de komkommer.
5. Smeer een dikke laag doperwtenpuree op het desembrood. Leg hierop enkele komkommerlinten (de overige linten niet weggooien he, die kun je gewoon zo opeten) en kruimel de feta erover. Leg de falafelburger op de sandwich en top hem met de avocadoroos. Strooi eventueel nog wat grof gemalen zwarte peper over de sandwich of garneer hem met wat verse kruiden.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply