Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Raw brownie bars

Mocht je nog niet op de hoogte zijn van dit heugelijke feit: het is vandaag International Chocolate Day. Hét excuus om je vandaag even lekker vol te proppen met chocolade repen, warme chocolademelk of chocolade ijs. Maar ook het excuus om vandaag een uurtje eerder naar huis te gaan van je werk om deze raw brownie bars te maken. 

Raw brownie bars

Dat hele ‘raw’ was een ding een paar jaar geleden. Opeens besloten mensen dat het beter was om alleen nog maar ‘rauw’, dus onverhit, voedsel te eten. Of dat daadwerkelijk beter voor je is? Geen idee! Ik heb het nooit geprobeerd, want niemand neemt mij mijn warme havermoutje af. Wel kwam ik op Pinterest allemaal lekkere zogenoemde raw recepten tegen. Een raw vegan cashew cheesecake, raw carrotcake en raw brownies. Kijk, now were’re talking! Zo’n raw lekkernij wil ik best proberen. Dus ik ging aan de slag met mijn eigen raw brownie bars. Ik maakte ze met dadels, cacao, bonen, walnoten, pompoenpitten en gepofte quinoa. Stuk voor stuk gezonde ingrediënten, maar ze maken deze brownies wel behoorlijk machtig. Ik zou je dus wel willen adviseren het bij 1 stukje te houden (oke, who am I kidding, ik at er zelf natuurlijk ook meteen 2 op). En voor de kritische lezer onder ons: inderdaad, er zit nog een choco topping op deze brownies, helemaal raw zijn deze repen dus niet. Mocht je dat nu wel willen, dan kun je de chocolade ook weglaten, maar dat zou ik vooral niet doen, want meer chocolade is altijd een goed idee.

raw brownies

raw brownies


Raw brownie bars

Ingrediënten (voor 12 stuks)

– 250 gram dadels
– 200 gram zwarte bonen
– 2 eetlepels kokosolie
– 3 eetlepels cacao
– 75 gram walnoten, grof gehakt
– 50 gram pompoenpitten
– 50 gram gepofte quinoa
– een snufje zout

Voor de topping

– 100 gram pure chocolade
– 2 theelepels kokosolie
– gehakte pistache noten

Bereiding

Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Doe de dadels, bonen, kokosolie, cacao en zout in een blender of keukenmachine en mix alles tot een puree. Doe het mengsel in een kom en roer hier de walnoten, pompoenpitten en gepofte quinoa doorheen. Schep het mengsel in het cakeblik en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de raw brownie in de koelkast terwijl je de topping maakt.

Hak de pure chocolade en doe deze in een kommetje met de kokosolie. Smelt de chocolade in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade over de brownie. Zet de raw brownie terug in de koelkast tot de topping weer hard geworden is.

Strooi wat cacaopoeder en gehakte pistache noten over de bovenkant van de brownie en snijd hem in 12 repen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply