Gemakkelijk diner/ Gemakkelijke lunch/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch

Linzensalade met vijgen en feta

Lekker, snel en een tikkeltje fancy, dat is deze linzensalade met vijgen en feta. De combinatie van vijgen, blauwe bessen, feta en crema di balsamico geeft deze simpele linzensalade meteen een luxe gevoel. En dat zonder gedoe, want deze salade staat binnen een kwartiertje op tafel.

Verse vijgen

Mijn collegejaar is weer begonnen. Ik zit inmiddels alweer in de derde week van mijn laatste jaar studie aan de HAS Hogeschool. Zoals dat hoort, had ik de eerste twee weken wat opstartproblemen. Om even een voorbeeld te noemen: De HAS heeft twee locaties, die liggen zo’n twintig minuten lopen uit elkaar. Het is dus handig als je voordat je gaat lopen naar een van de twee locaties even in je agenda kijkt waar je precies moet zijn. Dat ging dus alweer twee keer mis de afgelopen weken, ik stond in het verkeerde gebouw… Ergens heeft dat ook zijn positieve kanten. Wat extra beweging kan geen kwaad en daarnaast ligt er op de route een Turkse supermarkt waar ze heerlijk vers fruit verkopen. Afgelopen week lagen er verse vijgen. Die kon ik niet laten liggen!

Linzensalade met vijgen en feta

De vijgen verwerkte ik in een salade. Ik combineerde ze met wat veldsla, bruine linzen, blauwe bessen, feta en balsamico stroop. Een super lekkere en voedzame salade die je in een handomdraai op tafel zet.

linzensalade met vijgen

linzensalade met vijgen


Linzensalade met vijgen en feta

Ingrediƫnten (voor 2 personen)

– 1 zak veldsla
– 4 verse vijgen
– 2 handjes verse blauwe bessen
– 100 gram feta
– 1 blik linzen
crema di balsamico

Bereiding

Open het blik linzen en giet de inhoud in een vergiet. Spoel de linzen af onder stromend water. Verdeel de sla en linzen over twee borden. Snijd de vijgen in partjes en verdeel deze samen met de blauwe bessen over de salade. Verkruimel de feta over de twee borden en garneer met wat crema di balsamico.

Tip: Wil je de salade wat vullender maken? Voeg dan wat quinoa, couscous of gerst toe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply