Gewoon lekker eten/ Kerst

Plantaardig kerstmenu

Samen met drie blogcollega’s maakte ik een heerlijk plantaardig kerstmenu. We beginnen met een voorgerechtje van Jaimy, zij maakte een tartaar van rode bieten. Het tussengerecht maakte ik zelf, namelijk vegan coquilles met pastinaakpuree. Lenna maakte het hoofdgerecht, een pompoenquiche. En zorg ervoor dat je nog een plekje overhoudt, want Dalí maakte overheerlijke chocolade lava cakejes. 

Plantaardig kerstmenu

Door alle afstudeerdrukte en winterstruggles heb ik dit jaar niet veel kerstrecepten gedeeld op mijn blog. Ik ben echt gek op kerst, ik ga heel goed op alle kerstmuziek, kerstfilms en kerstdecoratie. En het liefste had ik jullie ook dit jaar volgespamd met kerstrecepten, maar dat zat er ff niet in. Maaaar… samen met drie blogcollega’s maakte ik een vegan kerstmenu. Een viergangen diner bestaande uit alleen maar plantaardige ingrediënten.

Voorgerecht: tartaar van rode bieten

Jaimy van Jaimyskitchen.nl maakte een tartaar van rode bieten. Een lekker fris voorgerechtje bestaande uit rode bietjes (of course), appel en hazelnoten met daarbij een crème van avocado. Ben je benieuwd naar het recept, je vindt het hier.

Vegan coquilles met pastinaakpuree

vegan coquilles

Het tussengerecht maakte ik, het werden plantaardige coquilles met een pastinaakpuree. Eerlijk is eerlijk, die vegan coquilles zijn geen bedenksel van mijzelf. Ik was ze op Pinterest al vaak tegengekomen en toen ik in de supermarkt koningsoesterzwammen tegen kwam kon ik het niet laten om ze eens zelf te maken. Dat was een groot succes dus ik vond dat ze niet mochten ontbreken in dit plantaardig kerstmenu. Het recept vind je hier.

Pompoen quiche met kastanje champignons

En door met het hoofdgerecht. Dat werd gemaakt door Lenna van Lennaomrani.nl. Lenna maakte een plantaardige quiche. In plaats van ei gebruikte ze voor de basis van deze quiche tofu en havermelk. Verder is de quiche gevuld met pompoen, champignons en zelfs een snufje kaneel. De bodem van de quiche is gemaakt van havermeel, dus de quiche is niet alleen vegan, maar ook glutenvrij. Het recept vind je hier.

Chocolade lava cake met sinaasappel

Ik hoop dat je na dit heerlijke diner nog een klein gaatje over hebt of dat je een flinke toetjesmaag hebt, want dit nagerecht van Dalí van Zonderzooi.nl wil je niet missen! Dalí maakte chocolade lava cakejes met een vloeibare kern van chocolade. Hallo foodporn!! Het recept vind je hier.

 

Wat je ook gaat eten deze kerst, ik hoop dat je hele fijn, warme en gezellig kerstdagen hebt. En onthoud, het gaat niet om het eten, maar om de gezelligheid, dus mocht er onverhoopt iets mislukken, je kunt altijd nog Thuisbezorgd bestellen. Fijne feestdagen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply