Gewoon lekker eten/ Lunch/ Tussendoor

Jackfruit kerrie salade

Regelmatig krijg ik de vraag ‘Hanne, kun je eens wat recepten voor de lunch delen?’. Nou ja, natuurlijk kan ik dat, maar eigenlijk lunch ik vaak vrij simpel: een (glutenvrije) boterham met kaas of hummus, een goed gevulde tomatensoep of de restjes van het eten van de avond ervoor. Maar goed, ik snap dat een beetje lunch inspiratie geen kwaad kan, dus bij deze: Jackfruit kerrie salade, een heerlijke plantaardige spread voor op de boterham.

For the love of jackfruit

Wat betreft jackfruit zou je me een ‘early adapter’ kunnen noemen (sorry, ik wilde dat woord gewoon even gebruiken). Nog voordat de blikken jackfruit in de AH te vinden waren, fietste ik al naar de toko om het in te slaan. Voor wie het nog niet kent, jackfruit is een grote vrucht, afkomstig uit India en Maleisië. De vrucht lijkt qua uiterlijk erg op de durian een stinkende vrucht met schijnbaar erg lekker vruchtvlees. Een jackfruit stinkt gelukkig niet, maar veel smaak heeft hij eigenlijk ook niet. Het leuke aan jackfruit is dat het vruchtvlees van deze vrucht een draderige structuur heeft. Daarom wordt het vaak gebruikt als alternatief voor pulled chicken of pulled pork. Op mijn blog vind je al verschillende recepten met jackfruit, dus mocht je benieuwd zijn bekijk deze pagina’s dan eens:

Jackfruit kerrie salade Jackfruit kerrie salade

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Jackfruit kerrie salade

Ingrediënten (voor ongeveer 2-3 porties)

– 1 blik jackfruit
– 100 gram plantaardige roomkaas (bijvoorbeeld die van Oatly)
– 1 1/2 theelepels kerrie
– 1 lente uitje of bieslook
– zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Giet de jackfruit af en dep deze droog met wat keukenpapier. Pluk met je vingers de stukjes jackfruit uit elkaar en verspreid deze
over de bakplaat. Bak de jackfruit 10 minuten in de oven op 175 graden.

Doe de jackfruit in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar en that’s it! Serveer de jackfruit kerrie salade op brood, crackers of toastjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply