Diner

Ravioli met geroosterde paprika saus

Snel aan tafel vanavond? I’ve got you! Haal alvast een pot geroosterde paprika’s in huis en neem meteen wat verse ravioli mee. Met die twee ingrediënten als basis maak je namelijk een heerlijke maaltijd.

Geroosterde paprika uit pot

Ik ben gek op de smaak van geroosterde paprika. Paprika’s zijn al lekker op zicht, maar wanneer je ze roostert wordt de smaak nog intenser en zoeter. Nu vind ik het roosteren van paprika’s een behoorlijk gedoe. Je blakert de schil van een paprika helemaal zwart boven een vlammetje en pelt die schil vervolgens netjes weg. Allemaal leuk en aardig, maar daar heb ik op een doordeweekse dinsdag helemaal geen zin in. Daarom ben ik eeuwig dankbaar voor het concept ‘geroosterde paprika in pot’. Ik heb dan ook standaard zo’n pot in mijn keukenkastje staan, perfect voor salades, een snelle soep, of, zoals in dit geval, een geroosterde paprika saus voor bij de pasta.

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne.nl. Smakelijk eten!

Ravioli met geroosterde paprika saus

Ingrediënten (voor 2 personen)

250 gram verse ravioli
1 pot geroosterde paprika
250 gram cherry tomaatjes
1,5 eetlepel olie
100 milliliter plantaardige room
Enkele blaadjes verse basilicum
Zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel deze met olie. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de tomaatjes 20 minuten.

Breng een grote pan water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de pot met geroosterde paprika’s af. Doe de paprika’s in een keukenmachine en blend ze tot puree. Doe de paprikapuree in een hapjespan. Voeg hier de gekookte pasta, geroosterde tomaatjes en plantaardige room aan toe. Verwarm het geheel enkele minuten.

Verdeel de pasta over twee borden. Garneer met wat verse basilicum en vers gemalen zwarte peper.

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply