Diner

Vegetarische Mie Goreng Pattaya met Pulled Oats®

Wil je eens variëren met je favoriete nasi of mie gerecht? Probeer dan deze vegetarische Mie Goreng Pattaya eens. Dat is een heerlijke vegetarische mie met Pulled Oats, verpakt in een pakketje van ei. Het is even oefenen om zo’n ei-pakketje te maken, maar oefening baart kunst. Binnen de kortste keren verras je jouw familie of vrienden met dit Zuidoost Aziatische gerecht.

Mie Goreng Pattaya

Mie Goreng Pattaya is een variatie op de Nasi Goreng Pattaya. Dit is een gerecht uit Zuidoost Azië en het bestaat uit nasi goreng die verpakt is in een pakketje van ei. Je maakt dus eerst een nasi goreng, bakt vervolgens een flinterdunne ei-pannenkoek en verpakt hier de nasi in. Ik at dit gerecht voor het eerst bij vrienden van mijn vriend. Zij hadden het zelf ooit gegeten in Azië en besloten het thuis na te maken. In plaats van nasi gebruikten zij mie. Nu ben ik zelf ook meer fan van mie dan van rijst, dus deze variatie hield ik erin.

Vegetarische Mie Goreng Pattaya met Pulled Oats

Nasi (of Mie) Goreng Pattaya wordt vaak gemaakt met kip of garnalen. Ik koos voor een vegetarische versie. Daarvoor gebruikte ik Pulled Oats. Je kent het inmiddels vast wel, het vleesalternatief gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Ik gebruikte Pulled Oats eerder bijvoorbeeld al in deze dumplings en deze zoete aardappel burgers. Pulled Oats heeft een lekkere bite. Het is daarom de ideale vervanger van bijvoorbeeld kip in dit gerecht. Ook qua voedingswaarden is het overigens een prima alternatief voor kip. Pulled Oats bevatten 30 gram eiwitten per 100 gram én bevatten alle 9 essentiële aminozuren (dit zijn de bouwstoffen voor eiwitten die je lichaam nodig heeft). Kortom, zeker de moeite waard om het eens te proberen. En dat kan nu helemaal gratis! Via deze site krijg je namelijk je aankoopbedrag op een verpakking Pulled Oats terug. En als je dan toch bezig bent, probeer dan ook meteen deze vegetarische Mie Goreng Pattaya, want hij is heerlijk!

Mie Goreng Pattaya
Mie Goreng Pattaya

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!

Vegetarische Mie Goreng Pattaya

Ingrediënten (voor 2 personen)

1 verpakking Pulled Oats Naturel
125 gram eiermie
1,5 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel ketchup of tomatenpuree
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel sambal
Snufje peper
2 teentjes knoflook
2 lente uitjes
2 eieren
1 theelepel maïzena
1 theelepel water
Ter garnering (optioneel): verse koriander en/of peterselie

Voor een lekkere komkommersalade on the side
1 komkommer
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels rijst azijn
1 eetlepel sesamzaad of poke bowl mix
de blaadjes van 3 takjes koriander (optioneel)

Bereiding

Breng een pan water aan de kook en kook hierin de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de ketjap manis met de sojasaus, tomatenketchup, sambal en een snufje peper. Snijd de knoflook fijn. Verhit wat sesamolie in een pan. Bak hierin de knoflook kort aan. Voeg vervolgens de Pulled Oats toe en bak deze 5 minuten mee. Doe daarna de ketjap saus en mie in de pan en bak deze kort mee.

Snijd de lente uitjes fijn. Voeg deze toe en bak nog 1 minuut. Zet het vuur uit en laat de mie even staan terwijl je het ei voorbereid.

Kluts 2 eieren in een kom. Meng de maïzena met het water en voeg dit toe aan het ei. Roer goed door. Verhit wat olie in een pan en giet de helft van het eimengsel in de pan. Draai het vuur laag en laat het ei 2 tot drie minuten garen met een deksel op de pan.

Doe de mie in een schaaltje en druk dit stevig aan zodat er een compact pakketje ontstaat. Haal de deksel van de pan en kiep het pakketje mie op het ei. Vouw de randen van het gebakken ei naar binnen zodat er een eipakketje ontstaat.

Leg het pakketje omgekeerd op een bord en garneer met wat verse kruiden. Voor wat extra groente kun je er een frisse komkommer salade bij maken. Schaaf met een kaasschaaf plakken van een komkommer. Breng deze op smaak met de rijstazijn, sesamolie, sesamzaad en korianderblaadjes.

Toch wat lastig te volgen hoe je dat pakketje nu precies maakt? In de video hieronder kun je het goed zien:

Liefs,

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply