Kerst

Kerstkoekjes

Merry X-Mas! Nog een nachtje slapen en dan mag je je als ware keukenprinses uitleven op het kerstmenu. Mocht je je tussen de kerstbrunch en het kerstdiner nog vervelen morgen en een leuke rustige activiteit zoeken om even uit te buiken, dan heb ik hier je antwoord: ga lekker wat kerstkoekjes bakken en versieren. 

Ik ga de komende dagen lekker bij mijn ouders doorbrengen. Lekker eten, wandelen en spelletjes spelen. Ik heb er zin in. Wat jouw plannen ook zijn, geniet ervan! En please, niet te veel stress om dat perfecte kerstmenu, dat komt vast wel goed.

PC210383.jpg


Kerstkoekjes

Ingrediënten (voor ongeveer 18 koekjes):
– 100 gram volkoren tarwemeel
– 1/2 theelepel bakpoeder
– snufje zout
– 1 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel gember
– 1/4 theelepel kruidnagel
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– 20 gram roomboter
– 1 ei
– 20 gram appelstroop

Voor de icing:
– 1 eiwit
– poedersuiker

Extra: deegroller, cookie cutter of glas en een spuitzak

Bereiding
Meng eerst alle droge ingrediënten in een beslagkom. Voeg hier de boter, het ei en de appelstroop aan toe en kneed alles tot een stevig deeg. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast koelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmat.

Rol het deeg uit tot een dunne plak en steek hier met een glas of cookie cutter koekjes uit. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen.

Doe voor de icing 1 eetlepel eiwit in een kom en voeg hier beetje bij beetje poedersuiker aan toe tot je een dikke, stroperige massa hebt. Doe de icing in een spuitzak met een kleine opening. Decoreer de koekjes met de icing.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Truusje - De Sandwichformule
    december 25, 2017 at 11:42 am

    Wat heb je ze mooi versierd! Dat ga ik ook eens proberen!

  • Leave a Reply