Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Italian pigs in blankets

Ik vind alles met bladerdeeg lekker. Appelflappen (of nog liever: kersenflappen), pasteitjes, saucijzenbroodjes of kaasstengels. Maar ook: pigs in blankets! Varkentjes in dekentjes? Ja! Ik durf te wedden dat je dat weleens gegeten hebt, het zijn namelijk gewoon knakworstjes in bladerdeeg. Op een of andere manier weten die Engelsen alles toch weer net even beter te maken met hun mooie benamingen. Ik maakte Italian pigs in blankets. Naast knakworstjes vulde ik de bladerdeeghapjes met rode pesto, olijven en zongedroogde tomaten. Een lekker snack om met Oud & Nieuw op tafel te zetten. 

Je vraagt je misschien af waarom ik die pigs in blankets in zo’n aparte vorm heb gelegd. Nou, dat heeft een reden. Dit is namelijk mijn variant op de Voedselbanketletter van Unox. Unox steunt met de Nieuwjaarsduik op 1 januari al jaren de voedselbank. Twee jaar geleden dook ik zelf in Scheveningen het koude water in. Dit jaar hoeft je niet per se op het strand te staan bibberen om de Voedselbank te steunen. Je kunt het namelijk veel gemakkelijker doen door een #Voedselbanketletter te maken. Het is simpel. Koop een Unox rookworst en rol deze in wat bladerdeeg. Deel jouw creatie op social media met #voedselbanketletter en dan geeft Unox ook 1 letter aan de Voedselbank.

PC280029.jpg

Ik gaf de Voedselbanketletter een eigen draai. In plaats van een rookworst gebruikte ik Unox knaks. Die rolde ik in wat bladerdeeg met rode pesto, zwarte olijven en zongedroogde tomaten.

Ga jij ook een Voedselbanketletter maken?


Italian pigs in blankets

Ingrediënten (voor 20 stuks)
– 1 blik Unox knakworstjes (10 stuks)
– 7 plakjes bladerdeeg
– rode pesto
– 5 zongedroogde tomaten
– 10 olijven
– 1/2 theelepel oregano

Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.

Snijd de zongedroogde tomaatjes en olijven fijn. Meng deze met de gedroogde oregano. Snijd de knakworstjes doormidden. Ik heb van beide helften nog een halve centimeter afgesneden omdat ik ze anders net iets te lang vond.

Neem een plak bladerdeeg en snijd deze in 3 repen die ongeveer net zo breed zijn als je knakworstjes. Neem een reep en besmeer deze voor 1/3 met de pesto. Leg hier wat van het olijven mengsel op. Rol het knakworstje in het deeg en zet hem op de bakplaat. Herhaal dit met de andere knakworstjes.

Bak de pigs in a blanket 15 tot 20 minuten.

TIP: Meng wat mayonaise met rode pesto als lekkere dipsaus.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Truusje - De Sandwichformule
    december 30, 2017 at 10:39 pm

    Zo leuk bedacht en mooie foto’s!

  • Leave a Reply