Kerst

Alcoholvrije appel gember cocktail

Ga jij dit jaar voor een kerst zonder kater? Goed bezig! Maar ja, wat drink je dan terwijl de rest van de familie aan de wijn, champagne, glühwein of cocktails zit? Je kunt gaan voor een cola, maar als je wat meer beleving wilt, dan raad ik je deze alcoholvrije appel gember cocktail aan.

Kerst zonder kater

Tja, dat is eigenlijk niets nieuws voor mij, aangezien ik nooit drink. Niet vanuit zwaarwegende, principiële redenen ofzo, ik vind het gewoon niet lekker. Ik heb het nooit ‘leren drinken’ en voel nu ook niet meer die behoefte. Maar ja, het voelt wel altijd een beetje jammer als je dan met een cassis in je handen moet proosten met iedereen die cocktails, champagne of wijn in zijn handen heeft. Gelukkig duiken er de laatste jaren steeds meer goede, lekkere en leuke alcoholvrije alternatieven op. En zo’n alcoholvrije cocktail kun je ook prima zelf maken.

Alcoholvrije appel gember cocktail

Een goede alcoholvrije cocktail moet voor mij niet te zoet zijn en het mag wel een beetje feestelijk: takje groen, stukjes fruit of lekkere specerijen. Deze alcoholvrije cocktail is gemaakt met een basis van appelsap en ginger ale (ondanks dat de naam misschien het tegendeel doet vermoeden, is dat hartstikke alcoholvrij). Daaraan zijn plakjes gember toegevoegd voor een extra kick en een kaneelstokje maakt het helemaal af. Dus, ga jij dit jaar ook voor een kerst zonder kater? Probeer dan deze Alcoholvrije appel gember cocktail eens. Of maak een alcoholvrije glüwein, daarvoor deelde ik al eerder een recept.

alcoholvrije appel gember cocktail

Wil je niks missen van de Gewoon Hanne Adventskalender? Volg me dan op Instagram, daar plaats ik elke dag een update met het recept van die dag. Heb jij een van de recepten uit de adventskalender gemaakt, laat het me dan weten en deel jouw creatie op Instagram met #gewoonhanneadventskalender en tag mij @gewoonhanne.nl in jouw foto.

Alcoholvrije appel gember cocktail

By Hanne Serves: 4
Prep Time: 5 minuten

Ga jij dit jaar voor een kerst zonder kater? Goed bezig! Maar ja, wat drink je dan terwijl de rest van de familie aan de wijn, champagne, glühwein of cocktails zit? Je kunt gaan voor een cola, maar als je wat meer beleving wilt, dan raad ik je deze alcoholvrije appel gember cocktail aan.

Ingredients

  • 250 milliliter appelsap
  • 250 milliliter ginger ale
  • een stuk gember van zo'n 4 centimeter
  • TER GARNERING
  • Kaneelstokjes
  • Rozemarijn

Instructions

1

Snijd de gember in plakjes dunne plakjes.

2

Neem 4 glazen en vul deze voor de helft met appelsap. Vul vervolgens aan met ginger ale.

3

Doe in elk glas wat plakjes gember en garneer het geheel met een kaneelstokje en eventueel een takje rozemarijn. Dat laatste ziet er vooral fancy uit en kun je dus ook prima weglaten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply