Kerst

Boekweitblini’s met doperwtjespesto en feta

Vorige week deelde ik mijn Easy X-Mas menu. Maar voor de echte fitgirls en healthy foodies heb ik nóg een kerstmenu. Een Healthy X-Mas menu. Eigenlijk vond ik het in eerste instantie een beetje stom, zo’n gezond kerstmenu. Want met kerst moet dat kunnen, toch? Maar na het maken van dit menu begon ik toch te twijfelen, want deze gerechten waren wel erg lekker! En je hebt niet zo’n volle buik na het kerstdiner, dat is ook wel fijn. Zie jij zo’n Healthy X-Mas menu wel zitten? Dan is hier alvast het eerste recept: boekweitblini’s met doperwtjespesto en feta. 

Blini’s zijn eigenlijk gewoon ordinaire poffertjes in een iets spectaculairder jasje. Vaak worden ze getopt met gerookte zalm of kaviaar. Ik maakte blini’s van boekweitmeel afgetopt met een frisse doperwtjespesto, feta en geroosterde hazelnoten.

pb1505741.jpg


Healthy X-Mas: Boekweitblini’s met doperwtjespesto en feta

Ingrediënten (voor 30 blini’s)
Voor de blini’s
– 100 gram boekweitmeel
– ½ theelepel bakpoeder
– 1 ei
– 100 milliliter melk
– snufje zout
– olie om in te bakken

Voor de doperwtjes pesto
– 300 gram doperwtjes
– 2 kleine teentjes knoflook
– 5 takjes basilicum
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel olijfolie

Voor de toppings
– 100 gram feta
– 40 gram hazelnoten

Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de blini’s in een beslagkom. Verhit een beetje olie in een koekenpan en leg hier hoopjes beslag van ongeveer 1 theelepel in. Bak de blini’s enkele minuten aan beide zijden en leg ze vervolgens op een bord om af te koelen.

Maak vervolgens de doperwtjes pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en pureer ze tot een grove puree. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.

Rooster de hazelnoten in de oven of in een droge koekenpan en snijd ze doormidden.

Leg op elke blini een lepeltje doperwtjes pesto en verkruimel er wat feta over. Verdeel tot slot de hazelnoten over de blini’s en serveer ze op een grote schaal of op aparte bordjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply