Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Vegetarische Turkse pizza met Pulled Oats

Ik gok dat veel van jullie hem kennen van een avondje stappen, de Turkse pizza. Opgerold deeg met tomatensaus, gevuld met ietwat klef geworden sla. Zo’n Turkse pizza kun je ook prima zelf maken. Nu stel ik voor dat je dat niet om drie uur ’s nachts doet na het uitgaan, maar gewoon om een uurtje of zes als lekkere avondmaaltijd. Bij deze het recept voor een vegetarische Turkse pizza. 

Vegetarische Turkse pizza

Nu moet ik bekennen dat ik zelf niet het type ben dat tot diep in de nacht in de stad te vinden is. Ik heb dan ook nog nooit een Turkse pizza gehaald na een avondje stappen. Toch vond ik het wel een leuke uitdaging om zelf een Turkse pizza te maken. Na wat research op Pinterest stelde ik een recept samen. In plaats van gehakt gebruikte ik in mijn vegetarische Turkse pizza Pulled Oats. Nu weet ik natuurlijk niet hoe een echte Turkse pizza hoort te smaken, maar ik kan je vertellen, deze versie is erg lekker! En, hij is een stuk gezonder dan de variant die je om drie uur ’s nachts afhaalt.

Pulled Oats

Pulled Oats is een vleesvervanger op basis van haver. Dankzij de combinatie van haver met tuinbonen- en erwteneiwit bevat 100 gram Pulled Oats maarliefst 30 gram eiwitten! Even ter vergelijking, een stukje kip van 100 gram bevat ‘maar’ 20 gram eiwitten. Daarnaast bevat Pulled Oats alle negen de essentiële aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en deze heeft je lichaam nodig voor allerlei processen, van het herstel van je spieren tot de werking van je organen. Er zijn negen essentiële aminozuren, deze kan je lichaam niet zelf aanmaken en moet je dus uit je voeding halen. Dierlijke producten bevatten deze alle negen, in tegenstelling tot plantaardige producten. Daarom is het als vegetariër altijd van belang dat je gevarieerd eet. Door bijvoorbeeld een combinatie te maken tussen peulvruchten en volkoren producten zorg je ervoor dat je toch alle benodigde aminozuren binnenkrijgt. En dat is precies wat de makers van Pulled Oats ook hebben gedaan. Door haver te combineren met tuinbonen en erwten bevat het product alle essentiële aminozuren.

vegetarische turkse pizza

vegetarische turkse pizza


Vegetarische Turkse pizza met Pulled Oats

Ingrediënten (voor 2 personen)

1/2 pakje Pulled Oats tomaat
2 flatbreads
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 rode paprika
1 (roma) tomaat
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel sriracha
een snufje komijnpoeder
een snufje paprikapoeder
zout en peper naar smaak
olie om in te bakken

Ter garnering: een handje sla, plakjes komkommer, partjes tomaat, blaadjes verse munt, peterselie of koriander en (plantaardige) yoghurt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de paprika en tomaat in grove stukken. Doe deze samen met de ui, knoflook, tomatenpuree, sriracha, komijnpoeder, paprikapoeder en peper en zout in een hakmolentje, blender of keukenmachine en hak deze tot een grove massa.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de Pulled Oats 5 minuten. Voeg het tomatenmengsel toe en bak het geheel nog eens 5 minuten.

Neem twee flatbreads en bestrijk deze met het Pulled Oats tomatenmengsel. Leg de flatbreads op een bakplaat en zet ze in de oven voor zo’n 5 minuten.

Garneer de Turkse pizza’s met wat sla, tomaat, komkommer, verse kruiden en wat (plantaardige) yoghurt.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply