Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje

Chocolade kikkererwten brownie bars

Na mijn projectje op school met vegan macarons op basis van Aquafaba (het vocht uit een blikje kikkererwten), ligt mijn hele vriezer vol zakjes kikkererwten. Aangezien ik de hummus en falafel inmiddels wel een beetje beu ben, ging ik experimenteren met zoete recepten met kikkererwten. Deze fudgy chocolade kikkererwten brownie bars zijn het resultaat! Dit.Wil.Je!

Deze brownies zijn echt easy peasy om te maken. Je mikt alle ingrediënten in een blender en die doet al het werk. M’n moeder vroeg me laatst ‘Hanne, maar wat doe je dan met zo’n blender?’. Nou, wat niet. Ik maak er smoothies en soepjes mee, maar ook havermeel, bananabread, muffins en fruitijs. Voor deze brownie bars gebruikte ik weer de Magimix Powerblender. Die tovert alle ingrediënten in no-time om in een glad beslagje.

P1241272.jpg

Met dit recept kun je ongeveer 9 brownie bars maken (als je tenminste niet te veel van het beslag snoept, want kijk uit, dat is gevaarlijk lekker!). Je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren, maar je kunt ze ook heel goed invriezen.

Chocolade kikkererwten brownie bars

Ingrediënten (voor 9 brownie bars)
– 175 gram kikkererwten
– 1 rijpe banaan
– 25 gram havermout
– 3 eieren
– 30 gram cacao
– 40 gram naturel pindakaas
– een paar (diepvries) frambozen
– een handje pistache noten
– een snufje zout

Extra: een bakblik of brownievorm en een blender

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik of brownievorm met bakpapier.

Doe alle ingrediënten (op de frambozen en pistache nootjes na) in de blender en mix deze tot een glad beslag. Heb je geen blender? Gebruik dan een staafmixer en pureer alles tot een glad beslag.

Giet het beslag in de bakvorm en garneer deze met de frambozen en pistache nootjes.

Bak de brownie bars 20 minuten op 175 graden.

Zoete aardappel pizza.png

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply