Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Easy basic cupcakes

12328074_1746889265556916_1494636620_n(1)

Mijn lijstje guilty pleassures is lang. Van die dingen die super lekker zijn en waar je soms gewoon even van moet genieten ondanks alle rotzooi die erin zit. Cupcakes zijn zeker een van die guilty pleassures, en dan natuurlijk wel zelfgemaakte. Ik heb een basis cupcake recept dat niet alleen guilty is, maar ook super gemakkelijk. Vergeet even mijn anti-pakjes beleid, deze cupcakes komen gewoon uit een pakje Koopmans. 

Op internet staan honderden cupcake recepten en dan zijn er ook nog boeken vol geschreven over cupcakes. Toch kies ik vaak voor mijn vertrouwde methode: een pak Koopmans boerencakemeel. Ik weet het, ik ben eigenlijk groot tegenstander van pakjes en zakjes, maar als het dan toch al cheatday is, dan is dit wel gemakkelijk. Daarnaast is de smaak van deze cakemix echt perfect! Een lichte vanillesmaak en een super luchtig cakeje. Ik ben nog niet veel recepten tegengekomen die net zo’n lekkere cakejes opleveren.

Eigenlijk is de boerencakemix van Koopmans een mix om cake mee te bakken. Uit één pak haal je twee cakes. Ik gebruikt de mix altijd voor cupcakes. Voor 20 cakejes volg je gewoon het recept voor één cake. Als je een hele cake maakt, moet deze volgens de verpakking 60-65 minuten in de oven. Als je cakejes maakt kun je daar wat minuten aftrekken. Ik bak ze altijd ongeveer 45 minuten.

12070605_1514889785487192_1679102289_n

Het recept is ideaal voor basic cupcakes waar je nog alle kanten mee op kunt. Het is bijvoorbeeld erg lekker om er wat kaneel en in stukjes gesneden appel aan toe te voegen. Maar ook stukjes chocolade en diepvriesframbozen zijn een geslaagde combi. En natuurlijk kun je helemaal los gaan op de decoratie. Ik maakte voor Pasen deze twee varianten. Eentje met gesmolten pure chocolade, pure chocolade schaafsel en kleine paaseitjes. Een klein vogelnestje dus. Voor de andere variant gebruikte ik gesmolten witte chocolade, gekleurde suiker en fondantbloemetjes met kleine pareltjes.

Een super gemakkelijke guilty pleassure dus, en ideaal om te trakteren want je hebt er zo een hele hoop gemaakt.

Geniet ervan!

Miss Havermout

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Pasen bij Miss Havermout – Miss havermout
    maart 28, 2016 at 7:38 pm

    […] was natuurlijk wel Pasen, dus een beetje feestelijkheid mocht wel. Ik besloot deze simpele cupcakes te bakken. Een ideaal receptje om in grote hoeveelheid te maken zodat oma en de hele bonusfamilie […]

  • Leave a Reply