Gemakkelijk ontbijt/ Gemakkelijk tussendoortje/ Gewoon gemakkelijk

Chocolade kokos mugcake

Er zijn boeken over vol geschreven: Mugcakes! Een snel beslagje in een mok dat je binnen no-time gaart in de magnetron. Deze chocolade kokos mugcake is misschien niet de gezondste variant, maar het is zeker een van de lekkerste. Perfect als lazy sunday ontbijtje of als oppepper voor een zware, vroege ochtend. 

Mugcakes

Als het om ontbijtjes gaat heb ik altijd fases. Zo is er al een kwark-met-granola-fase voorbij gekomen en een overnigt-oats-fase. Maar ik heb ook ooit een mugcake-fase gehad. Het liefste at ik elke ochtend een mugcakeje uit de magnetron. Sinds die fase voorbij is heb ik eigenlijk geen mugcakes meer gegeten, tot vanochtend. Ik besloot dat het weer eens tijd was om een cakeje uit mijn magnetron te toveren.

Chocolade kokos mugcake

De samenstelling van deze mugcake was, zoals wel vaker, een combinatie van ‘zin in iets lekkers’ en ‘restjes uit de koelkast’. Ik had nog een bakje kokosmelk staan. Die blikken zijn vaak net iets te groot, waardoor ik altijd restjes kokosmelk overhoud. Die kun je overigens prima invriezen en later gebruiken voor een smoothie, curry of baksel. Dit keer had ik het bakje in de koelkast gezet met het idee ‘daar doe ik morgen wel wat mee’. Dat ‘wel wat’ werd dus deze chocolade kokos mugcake. Een heerlijk verwenontbijtje dat je in een paar minuten klaarmaakt.

Chocolade kokos mugcake

Chocolade kokos mugcake


Chocolade kokos mugcake

Ingredi├źnten (voor 2 mugcakes)

– 2 eieren
– 50 gram kokosmelk
– 60 gram havermout
– 15 gram geraspte kokos
– agave siroop (of andere zoetstof) naar smaak

Voor de chocoladesaus

– 40 gram koksomelk
– 20 gram pure chocolade

Bereiding

Kluts het ei met de kokosmelk. Voeg de havermout, geraspte kokos en agave siroop toe. Meng alles goed door elkaar en giet het beslag dan in twee mokken of schaaltjes. Zet de mokken in de magnetron en gaar de mugcakes 3 minuten op vol vermogen. Je kunt de mugcakes ook in de airfryer garen. Houd dan 15 minuten op 150 graden aan.

Maak ondertussen de chocoladesaus. Verwarm hiervoor de kokosmelk. Voeg de chocolade toe en smelt deze in de warme kokosmelk.

Garneer de mugcakes met de chocoladesaus en eventueel wat nootjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply