Gemakkelijk diner/ Gemakkelijk tussendoortje/ Gewoon gemakkelijk

Gegrilde watermeloen lolly’s met feta en munt

Ben je nog op zoek naar een fris bijgerecht voor de barbecue, zoek dan niet verder! Deze gegrilde watermeloen lolly’s zijn namelijk het perfecte bijgerecht voor de barbecue. (Sorry als dit een beetje als Tellsell klinkt, ik ben gewoon enthousiast) Het recept is bijna té gemakkelijk om het een recept te mogen noemen, maar ik ben zo’n fan van dit gerechtje dat ik het jullie niet wilde onthouden. Dus bij deze, thank me later. 

Gegrilde watermeloen

Drie weken geleden lag ik op een zonnig Frans strand bij te komen van mijn surflessen. Ik was namelijk een weekje op surfkamp met Ripstar, wat ik overigens iedereen kan aanraden. Na een dag lang surfen konden we ’s avonds aanschuiven voor een heerlijk drie gangen diner. Op het menu van de groep die een week voor ons kwam, stond gegrilde watermeloen. Een hoop mensen keken vreemd op bij het idee van gegrilde watermeloen, maar dat is zo lekker! Ik vind eigenlijk alle soorten fruit geschikt om te grillen. Van ananassen en mango’s tot aardbeien en nectarines. Door fruit even op de grill of barbecue te gooien karameliseren de suikers en wordt je stukje fruit nog veel zoeter. Dat geldt dus ook voor watermeloen. Gooi je partjes watermeloen een paar minuutjes op de grill doe er een beetje feta, munt en goede olijfolie overheen en je hebt een heerlijk bijgerecht.

gegrilde watermeloen

gegrilde watermeloen


Gegrilde watermeloen lolly’s met feta en munt

Ingrediënten (voor 2 porties*)

– 1 schijf watermeloen
– 50 gram feta kaas
– 2 takjes munt
– een scheutje goede olijfolie

Extra: een grillpan of barbecue en ijslolly stokjes

*Je kunt natuurlijk veel meer porties maken door gewoon de hoeveelheden te verdubbelen

Bereiding

Verwarm de grill of barbecue.

Snijd een dikke schijf af van een grote watermeloen. Snijd deze schijf vervolgens in 6 punten. Maak een sneetje in de schil van de watermeloen punten en prik hier een ijslolly stokje in. Leg de watermeloen lolly’s op de grill of barbecue en grill ze kort aan beide zijden tot er grillstrepen op de meloen punten staan.

Leg de gegrilde watermeloen punten op twee bordjes en garneer met verkruimelde feta, blaadjes munt en een scheutje goede olijfolie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply