Gemakkelijk diner/ Gemakkelijke lunch/ Gewoon gemakkelijk

Pastasalade met burrata en gegrilde courgette

Mijn repetoire van pastasalades bestond vooral uit de klassieker van pasta, mozzarella, tomaatjes en pesto. Lekker, maar wel een beetje saai. Tijd om daar verandering in te brengen. Daarom maakte ik voor een barbecue met oud-huisgenootjes deze pastasalade met burrata en gegrilde courgette. Klinkt meteen een stuk meer fancy dan mijn standaard pastasalade, maar hij is eigenlijk net zo gemakkelijk te maken. 

Burrata, wat is dat?

In deze pastasalade gebruikte ik geen mozzarella, maar koos ik voor burrata. Burrata is het luxe zusje van mozzarella. Eigenlijk is burrata hetzelfde als mozzarella, maar er is extra room aan de kaas toegevoegd, waardoor burrata extra zacht en romig is. Het aansnijden van zo’n bol burrata is hetzelfde als het doorsnijden van een zacht fondant chocolade cakeje, de zijdezachte kern loopt er uit. Pure foodporn als je het mij vraagt. Dus kies de volgende keer dat je voor het kaasschap in de supermarkt staat eens voor burrata. Je betaalt er iets meer voor dan voor een bol mozzarella, maar dat is het meer dan waard!

Pastasalade met burrata

Goed, een bol burrata op zich is geen maaltijd – al zou ik daar eigenlijk helemaal geen probleem mee hebben. Daarom verwerkte ik de burrata in een heerlijke pastasalade met gegrilde courgette, artisjokken en pesto. Het resultaat is een heerlijk bijgerecht voor de barbecue, een lekkere picknick salade of gewoon een frisse avondmaaltijd. En dat met maar 5 ingrediënten.

pastasalade met burrata

Pastasalade met burrata


Pastasalade met burrata en gegrilde courgette

Ingrediënten (hoofdgerecht voor 2 personen of bijgerecht voor 4 personen)

– 200 gram pasta (ik gebruikte groene erwten fusili)
– 1 bol burrata
– 1 courgette
– 1 à 2 eetlepels pesto
– 1 pot artisjok harten

Ter garnering (optioneel): verse basilicum

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de courgette in plakken en grill deze in een grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben. Als je geen grillpan hebt, kun je ze ook in een koekenpan bakken.

Giet de pasta af en meng deze met de pesto en een scheutje olijfolie. Voeg de artisjok harten en gegrillde courgette toe. Breng op smaak met wat zout en peper.

Verdeel de pasta over een groot bord of mooie schaal en leg in het midden de bol burrata. Garneer met wat verse basilicum.

 

Meer pastasalade recepten? Probeer deze verrassende pastasalade met kip en meloen ook eens.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply