Gemakkelijk tussendoortje/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje

Chunky Monkey ijsjes met karamelswirl

Wie mij kent weet dat ik twee zwakke plekken heb, ijs en pizza. De holy grail onder de ijsjes is als je het mij vraagt Ben&Jerry’s. Beetje jammer alleen dat die potten zo duur zijn én dat ik nooit een béétje uit zo’n pot kan eten, maar ALTIJD de hele pot in één keer leeg eet. Hoe doen mensen dat? Als ik braaf 1 schaaltje pak blijf ik de rest van de avond op en neer naar de vriezer lopen om mijn schaaltje bij te vullen. Voordat ik het weet is dan die pot opeens op. Oeps. Aangezien dat niet echt bikini- of budegtfriendly is besloot ik mijn eigen healthy versie van de Ben&Jerry’s Chunky Monkey te maken. Met succes al zeg ik het zelf!

Voor degenen die Ben&Jerry’s Chunky Monkey niet kennen – shame on you – het is bananenijs met walnoten en stukjes chocolade. Een soort van bananensplit maar dan anders. Nu weten de fitgirls onder ons vast dat je gezond ijs kunt maken van bevroren bananen, ook wel banana nicecream genoemd. Die banana nicecream nam ik als basis en daar voegde ik nog wat vanille Skyr, noten, stukjes pure chocolade en dadelkaramel aan toe.

chunky monkey ijsjes 2.jpg

Officieel zit er helemaal geen karamel in Chunky Monkey, maar ik denk dat de heren B. en J. toch eens moeten overwegen hun receptuur aan te passen, want karamel is ALTIJD een goed idee.


Chunky Monkey ijsjes met karamelswirl

Ingrediënten (voor 4 ijsjes):
– 2 rijpe bananen
– 2 grote eetlepels vanille Skyr (kwark of yoghurt kan ook)
– 15 gram noten, grof gehakt (ik gebruikte pecannoten)
– 2 blokjes pure chocolade, grof gehakt
– 2 medjoul dadels of 4 kleinere dadels

Extra: een staafmixer en een ijsjesvorm, ik kocht de mijne bij de AH

Bereiding:
1. Pureer de banaan met de Skyr met de staafmixer. Je kunt dit ook met een keukenmachine doen. Heb je dat allemaal niet, dan kun je de banaan ook helemaal fijnprakken met een vork.
2. Meng de gehakte noten en chocolade door het bananenmengsel.
3. Ontpit de dadels en doe ze in een bakje met 4 eetlepels water. Pureer dit tot een gladde massa met de staafmixer.
4. Verdeel het bananenmengsel over de vier ijsvormpjes. Leg vervolgens een laagje dadelkaramel op het bananenmengsel en ‘swirl’ dit met de achterkant van een vork of lepel door het mengsel.
5. Zet de ijsjes in de diepvries en heb geduld tot ze helemaal bevroren zijn.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply