verspakkettentest

Verspakketten test #2: Poke Bowl van Jumbo

Na de Indiase Tandoori van de vorige keer, is de volgende kandidaat voor de Gewoon Hanne Verspakketten Test de Poke Bowl van de Jumbo. Ik ben gek op Poke Bowls, maar ik maak ze veel te weinig. Voor een poke bowl heb je vaak veel verschillende ingrediënten nodig en daar haak ik vaak af. Een verspakket voor poke bowl vind ik dus een super goed idee, alle ingrediënten in een pakket, top! Maar dat pakket moest natuurlijk nog wel de Gewoon Hanne Verspakketten Test doorstaan. verspakkettentest

Verspakketten test poke bowl

Het pakket

Het verspakket Poke Bowl bevat: mango, avocado, rode paprika, wortel, sjalot, limoen, mini komkommer en sushi su saus (wat volgens mij gewoon rijstazijn is?). Zelf moet je hier witte rijst, gerookte zalm blokjes en soja saus aan toe voegen. Het pakket is te koop bij de Jumbo voor 6,49 euro. Wanneer je alle ingrediënten los zou kopen, zou dit 5,99 euro kopen. Dat is iets goedkoper, maar hier moet wel een kanttekening bij gemaakt worden: ik heb hierbij gerekend met de exacte hoeveelheden die in het pakket zitten. Een sjalot of wortel kun je echter niet los kopen, maar moet je in een zakje met meerdere stuks kopen. Ook de sushi saus (of rijstazijn) zou je in een grotere portie moeten kopen, waardoor je uiteindelijk wel duurder uit zou zijn.

De bereiding

Het bereiden van deze maaltijd kost je volgens de verpakking 20 minuten. Dat is een goede inschatting, ik had de maaltijd namelijk binnen 18 minuten op tafel staan. Het bereiden van de maaltijd is dan ook erg simpel. Het enige wat je hoeft te doen is het koken van de rijst en het snijden van alle ingrediënten. Omdat ik vegetarisch eet, verving ik de gerookte zalmblokjes door tempeh. Die moet je eerst nog even bakken, dus dat is even een extra handeling, om het eerlijk te houden heb ik deze tijd niet bij de bereidingstijd gerekend.

Aan tafel

Tijd om op te scheppen! Volgens de verpakking bevat dit pakket 5 porties. Ik vind dat een beetje optimistisch ingeschat (of ik ben gewoon een hele grote eter). Zelf vulde ik 4 kommetjes met de ingrediënten. Ik vond de poke bowl erg lekker. De rijst smaakt lekker dankzij de sushi su saus, er zitten verschillende soorten groente in en de mango geeft het geheel een lekkere frisse twist.

Tips

– Wil je liever een vegetarische maaltijd? Vervang de gerookte zalmblokjes dan door gemarineerde tofu of tempeh stukjes.
– Vervang de witte rijst door zilvervliesrijst. Dat heeft net iets meer vezels en is dus net iets gezonder. Of kies voor bloemkoolrijst voor een koolhydraat arme maaltijd.

Eindscore

verspakketten test

Benieuwd hoe de andere verspakketten scoorden? Je vind de andere reviews op de andere verspakketten test pagina.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply