Gewoon de rest/ verspakkettentest

Verspakkettentest #5: Aspergesoep van Jumbo

Op de valreep van het aspergeseizoen besloot ik nog even het verspakket aspergesoep van de Jumbo te reviewen. Dit is tot nu toe het duurste verspakket in de Gewoon Hanne Verspakkettentest, dus tijd om eens te kijken op het pakket zijn geld waard is. Ik pakte mijn Excel spreadsheet er weer bij en zocht het voor je uit. 

verspakket aspergesoep

Verspakket aspergesoep

Ik ben gek op asperges en al helemaal op aspergesoep. Zelf maak ik mijn soep nog steeds volgens mama’s recept. Ik was benieuwd of de soep uit dit verspakket net zo lekker was, dus ik nam een pakketje mee bij de Jumbo. In het pakket zitten asperges – duh – aardappels, een ui, room, kippenbouillon en bladselderij. Zelf moet je er nog een klontje boter en foelie aan toevoegen. Bij deze ingrediënten heb ik meteen 2 vragen: 1) waarom kippenbouillon? Waarom niet gewoon groentebouillon zodat deze soep ook geschikt is voor vegetariërs? 2) waarom foelie? Wie heeft er nu foelie in zijn kast staan? Dan houd je weer zo’n heel potje over, mega onhandig! Goed, op die twee minpuntjes na zag de inhoud van het pakket er goed uit. De groenten waren lekker vers en hadden geen slechte plekjes. We moeten het echter wel even over de prijs hebben Jumbo! Ik heb het namelijk even allemaal netjes nagerekend en als je alle ingrediënten los zou kopen, zou je voor deze soep 5,67 euro kwijt zijn.* Voor het pakket betaal je 7,19 euro. Dat is toch een aardig verschil! Waar de andere pakketten uit mijn verspakkettentest vaak juist goedkoper uitkwamen dan de losse ingrediënten was dit pakket dus duurder. Ai, dat zijn minpunten!

*Ik verreken hier de prijzen van de producten naar de hoeveelheid die je daadwerkelijk gebruikt

De bereiding

Tja, soep maken, hoe moeilijk kan het zijn? Ook dit soepje was niet moeilijk te maken. Volgens de verpakking heeft deze soep een bereidingstijd van 35 minuten. Voordat ik ging koken dacht ik ‘hoe dan!?’, ik sta waarschijnlijk al een half uur asperges te schillen. Nou goed, ik gaf het een kans en besloot een gevalletje speed schillen te doen. Uiteindelijk was mijn soep in 36 minuten klaar. Maar, ik vind die inschatting van 35 minuten wel erg krap.

Aan tafel!

Tijd voor het belangrijkste onderdeel, de smaak van het verspakket aspergesoep. Ik ben gek op asperges, dus eigenlijk kon dit al niet meer verkeerd. Maar na een paar happen was mijn conclusie toch ‘die van mama is beter’. Deze soep was namelijk iets minder romig en vol dat de aspergesoep van mijn moeder. Mama bindt haar soep altijd met een roux, een papje van bloem, boter en melk. Deze soep van dit verspakket aspergesoep was gebonden met aardappelen. Dat is natuurlijk wel wat gezonder, maar stiekem vind ik dat ook iets minder lekker. Het was dus gewoon een oke aspergesoepje, niet meer dan dat. Het aantal porties klopte trouwens aardig. Volgens de verpakking bevat het pakket voldoende voor een soepje voor 4 personen. Dat klopte in mijn geval we.

Eindscore

Dit verspakket aspergesoep van Jumbo krijgt een 6,3 van mij. Het is een gemakkelijk soepje met relatief veel groente en je hoeft zelf niet veel meer toe te voegen (op die gekke foelie na dan). Helaas is de bereidingstijd wel erg krap ingeschat en is het pakket behoorlijk duur.

Bekijk de resultaten van de andere verspakkettentests hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply