Pasen

Chuncky monkey broodpudding muffins

Lekker aan het uitbuiken van de paasbrunch? Zeg eens eerlijk? Heb je alles opgegeten of heb je net als bij mij thuis nog mandjes vol brood en kommetjes vol paaseieren over? Op een of andere manier kan ik wanneer ik voor grote groepen moet koken nooit goed inschatten hoeveel ik moet klaarmaken. In het kader van ‘better safe than sorry’ kook ik dan voor een heel weeshuis. De restjes komen altijd wel op. Mijn boertje vind het geen probleem om de volgende ochtend leftover muffins als ontbijt te eten en van restjes groenten maken we vaak een soepje. Met zo’n paasbrunch houd ik altijd broodjes over. Gelukkig kun je daar iets super lekkers van maken: broodpudding! Lekker als tussendoortje of als ontbijt voor morgenochtend. 

P3314595.jpg

Vrijdag was ik op de Paaspop Academy. Een soort netwerk bijeenkomst voor studenten en ondernemers. Dit jaar stond de Paaspop Academy in het teken van duurzaamheid, toekomst en voedselverspilling. Een van de sprekers was de cateraar die de catering achter de schermen van het festival regelt. Hij was ook bezig met de vermindering van voedselverspilling. Hij had contacten met ondernemers en supermarkten in de buurt en gebruikte hun producten waarvan de houdbaarheidsdatum bijna bereikt was. Ook vertelde hij dat hij al het brood dat over bleef na het ontbijt en de lunch verwerkte in broodpudding. Rond een uur of 3 zette hij die dan op tafel als de medewerkers pauze hadden en zo ging dat leftover brood toch op.

P3314601.jpg

Ik maak zelf ook vaak broodpudding van mijn overgebleven brood. Dit keer maakte ik chuncky monkey broodpudding met leftover Liefde en Passie broodjes van de AH, pure chocolade eitjes, een banaan en wat eitjes. Dat wordt een lekker ontbijtje morgenvroeg!


Chuncky monkey broodpudding muffins

Ingrediënten (voor 6 muffins)
– ongeveer 150 gram oud brood
– 2 eieren
– 100 milliliter melk
– 4 pure paaseitjes of blokjes chocolade
– 1 banaan
– snufje zout
– 1 zakje vanille suiker
– ter garnering (optioneel): poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Scheur de stukjes brood in stukjes. Snijd de banaan in plakjes en hak de chocolade in grove stukken. Doe dit in een mengkom.

Kluts de eieren en meng deze met de melk, zout en suiker. Giet dit mengsel bij het brood. Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat alle stukjes brood doordrenkt zijn met het eimengsel.

Verdeel het mengsel over 6 muffinvormjes en druk het een beetje aan. Zet de muffins in de oven en bak ze 15 tot 20 minuten. Bestrooi de muffins voor het serveren met wat poedersuiker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply