Gewoon gezond/ Gezond diner

Dahl met pompoen en zoete aardappel

Daar ben ik weer met een heerlijk comfort food receptje! Dit keer een Indiase klassieker, dahl! Ben je op zoek naar het echte authentieke recept voor dahl? Dan zou ik even verder zoeken. Dit is de versie die ik lekker vind, maar of een Indiër het ook nog dahl zou noemen, geen idee. Maar he, who cares als het lekker is!

De basis van dahl bestaat uit linzen. Eigenlijk is het ook gewoon een warme linzenpap. Aan die linzenpap voegde ik zoete aardappel en pompoenblokjes toe om de dahl wat zoeter te maken. Dat is erg lekker in combinatie met de kokosmelk die er ook in zit.

Dahl met pompoen 1.jpg

Ik houd ervan om de dahl uit een kommetje te eten. Een heerlijk bakje comfort food om je handen aan te warmen. Ik eet er vaak een pitabroodje, naanbrood of wrap bij. Die kun je dan heerlijk soppen in de dahl.


Dahl met pompoen en zoete aardappel

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 100 gram linzen
– 200 gram pompoen (uit de diepvries of vers)
– 1 zoete aardappel
– 1 grote ui
– 1 teen knoflook
– een stukje gember van 2 centimeter, geraspt (of gemberpoeder)
– 1 theelepel curry madras
– 1/2 blikje kokosmelk
– 1 eetlepel olijfolie
– ter garnering (optioneel): koriander of peterselie

Bereiding:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook alvast de pompoen en zoete aardappel in blokjes van zo’n 1 bij 1 centimeter.

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na enkele minuten het curry poeder en de geraspte gember toe. Bak deze kort mee.

Doe vervolgens de zoete aardappel, pompoen en linzen in de pan en giet de kokosmelk er overheen. Voeg vervolgens nog een halve liter water toe zodat alle ingrediënten in het vocht staan. Laat dit een half uurtje pruttelen onder af en toe doorroeren.

Als de pompoen en zoete aardappelblokjes zacht geworden zijn is je Dahl klaar. Proef hem en breng hem eventueel nog verder op smaak met wat extra curry poeder, peper of zout. Schep de dahl in twee kommetjes en garneer met wat peterselie of koriander.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply