Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Kokos kwark pancakes met mango

Nu het bij mij elke zondag Pancake Sunday is, loop ik over van de pancake recepten. Dit keer pancakes met een tropische twist: kokos kwark pancakes met mango. Een lekker zomers ontbijt voor een zonnige of juist wat minder zonnige zondag – of welke dag dan ook, want van mij mag het elke dag Pancake Sunday zijn.

Kokos kwark pancakes met mango

Ik krijg wel eens de vraag hoe ik elke zondag een ander pancake recept uit mijn (pyjama)mouw schud. Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Rond een uur of 7 rol ik mijn bed uit en loop ik naar de keuken. Daar trek ik de koelkast open en kijk ik wat ik allemaal nog in huis heb. Heb ik rijpe bananen? Dan worden het banana pancakes. Ligt er nog een halve pak karnemelk in de koelkast? Dan maak ik mijn favoriete karnemelk pancakes. Zijn de eieren plots op? Dan worden het vegan pancakes. Kortom, ik improviseer gewoon een beetje op basis van wat er in de koelkast ligt. Afgelopen zondag lag er nog een halve mango, dus dat werd een tropisch ontbijt van kokos kwark pancakes met blokjes verse mango.

kwark pancakes

kokos kwark pancakes


Kokos kwark pancakes met mango

Ingrediƫnten (voor 1 persoon)

– 1 ei
– 2 volle eetlepels kwark
– 2 volle eetlepels havermeel
– 1 eetlepels kokosrasp
– 1/2 theelepel bakpoeder
– snufje zout
– boter of olie om in te bakken

Ter garnering (optioneel): kokosflakes en vers fruit zoals mango

Bereiding

Kluts het ei. Voeg hier de kwark, het havermeel, de kokosrasp, het bakpoeder en een snufje zout aan toe. Meng alles tot een glad beslag. Verhit wat boter of olie in een koekenpan en schep drie kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de pancakes enkele minuten aan beide zijden en herhaal dit tot het beslag op is.

Serveer de pancakes met wat extra kokosrasp of kokosflakes en wat vers fruit zoals mango.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Marleen
    februari 15, 2023 at 8:28 am

    Zo lekker!

  • Leave a Reply