Overige

Koken met Keyzer Oats: Crackers van Healthy Nuts Oats

Afgelopen week was het weer zover! Ik ontving foodpost. Dit keer van Keyzer Oats. Vier zakken muesli’s met de namen: Sunny Seeds, Royal Cacao, Berry Glory en Healthy Nuts. Oats, daar houd ik van. Ik had de muesli’s al een paar keer gebruikt als topping over mijn bakje kwark en verwerkt in een potje overnight oats, maar je kunt natuurlijk veel meer met deze heerlijke mixen, dus ik bedacht een receptje voor crackers gemaakt van Keyzer Oats.

De muesli’s van Keyzer Oats bestaan voor het grootste deel uit havervlokken en havermout. Kijk, daar gaat mijn hartje sneller van kloppen. Verder zijn ze aangevuld met allerlei goede ingrediënten zoals noten, zaden, pitten, gedroogd fruit, vanille en rauwe cacaopoeder. That’s it. Geen olie, geen zout, geen suiker. Alleen maar good stuff.

Keyzer Oats zijn op dit moment nog niet te koop in de supermarkt volgens mij, maar je kunt de producten wel op de site bestellen, Keyzeroats.com. Voor wat ontbijtinspiratie kun je ze ook volgen op Facebook of Instagram.

keyzer-oats-crackers-2

Maar nu, tijd voor het recept, want wat maak je dan van die mixen? Zoals op de verpakking staat kun je ze overgieten met wat warme melk of een nachtje laten weken in de melk. Maar je kunt er veel meer mee, wat dacht je van pannenkoeken bakken, koekjes maken of crackers. Dat laatste deed ik en hier is het recept.


Crackers van Healthy Nuts Oats

Ingrediënten (voor 12 crackers):
– 100 gram Keyzer Oats Healthy Nuts (ik gebruikte Healthy Nuts, maar je kunt ook een van de andere mixen gebruiken natuurlijk) + een handje extra voor de bovenkant
– 100 gram volkoren (spelt)meel + een beetje extra om te bestuiven
– 100 gram water
– een snufje zout

Extra: 1 vel bakpapier en een deegroller

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng de Keyzer Oats met het meel. Voeg een snufje zout toe.
3. Voeg beetje bij beetje het water toe en meng dit tot een deegbal.
4. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en leg hierop de deegbal. Bestuif de bovenkant van het deeg met wat meel en rol dit op het bakpapier uit tot een platte plak.
5. Strooi nog een handje Healthy Nuts over de deegplak en rol deze met de deegroller in het deeg.
6. Neem een mes en snijd de deegplak in 12 crackers.
7. Schuif het bakpapier met de crackers op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de crackers in 30 tot 40 minuten knapperig.

keyzer-oats-crackers-3

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Recept: Chocolade bietjes smoothiebowl – Miss Havermout
    januari 11, 2017 at 9:04 am

    […] van havermout zonder gekke, onnodige toevoegingen. Ik maakte er al eens deze overnight oats en deze crackers mee, maar nu heb ik wel heel leuk nieuws…. Lees snel […]

  • Leave a Reply