Overige

Review: Hello Fresh Veggiebox

Deze week ontving ik een Hello Fresh Veggiebox. Ik had nog nooit met zo’n maaltijdbox gekookt en vond het erg leuk om het eens te proberen. Het openen van de doos alleen al was een klein feestje. Benieuwd wat ik van de Veggiebox van Hello Fresh vind? Ik vertel het je. 

Natuurlijk kreeg ik niet zomaar een box van Hello Fresh thuigestuurd (was het maar zo’n feest). Ik had me namelijk opgegeven voor een nieuwe insidersactie. De insidersactie had dit keer de vorm van een heuse Blogbattle. Samen met andere bloginsiders van De Hippe Vegetariër ga ik de strijd aan met de insiders van Voedzaam en Snel. Onze opdracht? De mooiste foodfoto maken van het winnende gerecht uit ‘Over smaak valt te twisten’ dat in de box zat. Na tientallen foto’s was ik eindelijk tevreden. Het resultaat zie je hierboven, niet verkeerd toch? (binnenkort kun je trouwens op mijn foto stemmen om mij en team De Hippe Vegetariër naar de overwinning te helpen, daarover binnenkort meer op mijn Instagram en facebookpagina).

En nu ik toch zo’n box in huis had vond ik het wel tijd voor een reviewtje. Want zijn de gerechten moeilijk te maken? Duurt dat lang? En het belangrijkste, smaakt het een beetje?

Prijs De Veggiebox die ik ontving bestond uit drie maaltijden voor twee personen. Hiervoor betaal je (inclusief bezorging) 39,00 euro. Ik vind dat best veel. Nu doe ik vrij goedkoop boodschappen, ik ga naar de Lidl en koop altijd seizoensproducten. Op die manier ben ik voor een hele week aan eten, dus ontbijt, lunch en diner, zo’n 25 tot 30 euro kwijt. 39 euro voor drie maaltijden (of ja, zes eigenlijk want in mijn eentje zou ik er zes keer van kunnen eten) is voor mij dus best veel. Wel is de box goed gevuld met mooie producten. Ik heb wel eens wat klachten gehoord over de versheid van de inhoud van de boxen, maar de producten die in mijn box zaten zagen er allemaal erg goed uit. Daarnaast zijn de porties ruim. Van het gerecht met gevulde courgette kon ik zelfs drie keer eten in plaats van twee.

hellofresh 1.jpg

Levering Omdat ik de box gratis ontving voor de insidersactie, kon ik geen bezorgmoment kiezen, dit kan normaal gesproken wel. Dat vind ik toch echt een noodzakelijk dingetje. Mijn box werd nu bij de buren geleverd, omdat ik aan het werk was. Uren later kon ik de box pas bij hen ophalen, maar deze had niet koud gestaan. Omdat het een Veggiebox is, en er dus geen vers vlees in zit, is dit niet zo’n groot probleem. Toch lijkt het me wel prettig om de box op een zelfgekozen moment thuisbezorgd te krijgen, zodat je alle producten meteen koel kunt zetten. Gelukkig biedt Hello Fresh haar klanten deze service.

De gerechten In mijn box zaten de volgende drie gerechten:

Gevulde courgette met ratatouille van champignons en parelgortrisotto
hellofresh-courgette

Spaghetti aglio olio met venkel, grana padano en basilicum
hellofresh spaghetti.jpg

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas
hellofresh orzo.jpg

De ingrediënten voor deze gerechten werden per gerecht in een doosje geleverd. Zo hoeft je zelf niet meer uit te zoeken welke ingrediënten bij welk gerecht horen. Enkele basisingrediënten zoals peper, zout, olie en balsamicoazijn moet je zelf toevoegen. Naast de ingrediënten zaten er in de doos receptkaarten voor alle drie de gerechten. Ik vond de gerechten leuk en origineel. Het zijn gerechten die ik zelf niet zo snel zou maken of bedenken. Ik had bijvoorbeeld nog nooit orzo of parelgort gebruikt, maar vooral de parelgort vond ik een erg lekker ingrediënt. Zeker voor herhaling vatbaar. Ook kook ik zelf niet vaak met venkel, ik weet nooit zo goed wat ik daarmee moet, maar de venkel in het spaghettigerecht was erg lekker.Wat ik wel een minpuntje vind, is dat de gerechten niet heel veel groente bevatten. Het gerecht met gevulde courgette zat gelukkig wel bomvol groente: 1 hele courgette en 1 stronk broccoli voor twee personen, helemaal prima dus. In de spaghetti zat al wat minder groente, maar ik denk dat dit opgeteld toch wel zo’n 200 gram per persoon was. Niet de 250 gram die het Voedingscentrum aanraadt, maar wel acceptabel, ook al ben ik zelf gewend meer groente te eten. Het risotto gerecht bevatte daarentegen helemaal geen groente. In dit gerecht zaten veel paddenstoelen en wat bosuitjes, maar de groenten ontbraken. Daarom heb ik hier zelf een courgette aan toegevoegd.

De bereiding Ik ben helemaal niet gewend om met recepten te koken en ik vind dit ook best een uitdaging. Ik modder vaak maar wat aan en die neiging had ik nu ook weer. Voordat ik het wist had ik al olie in de pan gegooid terwijl in het recept toch duidelijk stond dat ik de pijnboompitjes in een pan zonder olie moest roosteren. Dat is meer mijn eigenwijsheid, dan een probleem met de recepten. Deze waren namelijk wel duidelijk en stap voor stap uitgeschreven. Wel vond ik de gerechten vrij bewerkelijk. Ik stond telkens zo’n 30 tot 45 minuten in de keuken. Nu vind ik dat niet erg, want ik houd van koken, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit te lang vinden.

De smaak Dan nu de belangrijkste vraag: Smaakt het een beetje? Die vraag moet ik met een grote JA beantwoorden. Alle drie de gerechten vond ik erg lekker. De box bevatte veel lekkere smaakmakers zoals verse kruiden, knoflook, pijnboompitten en verschillende soorten kaas. Kortom, alles om heerlijke gerechtjes te maken. Over de smaak heb ik dus echt niks te klagen, ik heb heerlijk gegeten de afgelopen week. Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd naar mijn favoriete gerechtje uit de doos. Lastige vraag, maar ik denk dat ik toch voor de gevulde courgette met parelgortrisotto ga, omdat ik die parelgort zo’n leuk ingrediënt vind.

Eindoordeel Ik vond het erg leuk om met de Hello Fresh box aan de slag te gaan. Ik heb hierdoor weer nieuwe ingrediënten en smaakcombinaties ontdekt. Toch zou ik de Hello Fresh box zelf niet kopen. De maaltijdbox is voor mij helaas gewoon te duur. Ook vind ik het jammer dat er weinig groente in sommige van de gerechten zit, al is dit eenvoudig op te lossen door zelf wat extra groente toe te voegen. Kortom, als je het geld hebt raad ik je zo’n Hello Fresh maaltijdbox zeker aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply