Overige

Recept: Breakfast burrito’s

Inge, mijn zusje/best friend/foodie partner in crime vertelde me dat ze breakfast burrito’s had gemaakt. Ik moest ze ook proberen en, voegde ze eraan toe, ‘als ze lekker zijn mogen ze dan op de blog?’. Natuurlijk mag dat! Ik verdiepte me in de breakfast burrito en maakte mijn eigen receptje. 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de breakfast burrito een beetje een vreemd fenomeen vind. Een ontbijt bestaande uit een tortilla wrap gevuld met een mengsel van roerei en allerlei andere ingrediënten: aardappels, bonen, tomaten, bacon, kip, tofu, avocado, paprika, mais en vergeet vooral de Mexicaanse kruiden niet. Dat klinkt best lekker, niks mis mee, maar als ontbijt? Ik moet er niet aan denken, maar blijkbaar zijn er mensen die hier ’s morgens heel blij van worden. Toch maakte ik een breakfast burrito, maar dan als lunch. Houd jij wel van een lekker groot ontbijt, of kun je wel een anti-kater ontbijt gebruiken? Dan kun je dit recept natuurlijk ook gewoon als ontbijt maken.

breakfast burrito 1.jpg

Hieronder zie je mijn recept voor breakfast burrito’s, maar je kunt eindeloos variëren met ingrediënten. Zoek op Pinterest eens op de term ‘breakfast burrito’ en je krijgt honderden varianten. Zelfs een vegan variant gemaakt met tofu in plaats van ei.

De burrito’s zijn natuurlijk het lekkerste als je ze meteen opeet terwijl ze nog warm zijn. Maar je kunt ze ook prima in een trommeltje meenemen naar je werk of school om ze tijdens de lunch gewoon koud op te eten. Door de wat vochtige inhoud wordt de wrap dan iets natter, maar ik vind het nog steeds erg lekker. Je kunt de breakfast burrito’s zelfs mealpreppen zodat je je lunch voor een paar dagen klaar hebt liggen in de koelkast. Het recept hieronder is voor drie burrito’s, eentje voor vandaag, een voor morgen en een voor overmorgen. Na drie dagen is de burrito wel wat kleffer, als je daar niet van houdt, kun je de vulling ook apart in een bakje bewaren en deze op de dag zelf in de tortilla wrap rollen.


Breakfast burrito’s

Ingrediënten (voor 3 burrito’s):
– 3 grote wraps
– 4 eieren
– 1 tomaat
– 1 kleine paprika
– 1 klein blikje zwarte bonen
– 1 avocado
– 1 volle theelepel Tex Mex kruiden
– peper
– olie om in te bakken

Bereiding:
1. Snijd de paprika en de tomaat in blokjes.
2. Kluts de eieren en breng op smaak met de Tex Mex kruiden en wat vers gemalen peper. Je kunt eventueel wat zout toevoegen, maar proef dan eerst de Tex Mex kruiden, hier zit vaak ook al redelijk veel zout in.
3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de paprika, tomaten en zwarte bonen. Zo’n twee minuutjes is voldoende.
3. Voeg het ei toe en meng dit met de groenten. Roer door de pan zodat er roerei ontstaat. Als het ei gestold is kun je de pan van het vuur nemen.
4. Snijd de avocado in blokjes.
5. Neem een wrap en leg in het midden 1/3 van het ei-mengsel. Leg vervolgens 1/3 van de avocadoblokjes op het ei. Rol nu de wrap op tot een burrito (zie afbeelding hieronder). Als je wilt dat je burrito niet openrolt, leg hem dan even met de naad naar beneden in een hete (grill)pan. De burrito behoudt hierdoor beter zijn vorm. En als je dan toch al bezig bent, draai de burrito dan ook nog even om, dan heb je aan de bovenkant ook lekkere grillstrepen.

60507_orig

Bron: kikisvintagerecipes

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply