Gewoon gezond/ Gezond diner

Linzen Dahl met Pulled Oats

Eten op de bank, onder een dekentje, met een lepel lekker je kommetje uitlepelen, dát is comfort food voor mij. Deze linzen Dahl met Pulled Oats voldoet perfect aan die omschrijving. Een verwarmende, voedzame maaltijd op basis van rode linzen die extra lekker wordt met krokant gebakken Pulled Oats en wat flatbread om te soppen. 

Linzen Dahl

Ik ben geen kenner, maar ik heb het idee dat Dahl het Indiase equivalent is van onze Hollandse erwtensoep. Net als onze erwtensoep is het een heerlijke, volle, dikke, soep-achtige maaltijd, maar dan met extra pit. Om er een complete maaltijd van te maken, serveer ik Dahl vaak met wat rijst of naanbrood. Met dat brood kun je lekker in de Dahl soppen, wat mij betreft is dat het ultieme comfort food gevoel.

Pulled Oats

Dahl is van zichzelf al een maaltijd met redelijk veel eiwitten. Dat komt omdat linzen boordevol eiwitten zitten. Maar om van deze maaltijd een extra eiwitten bom te maken, voegde ik er wat krokant gebakken Pulled Oats aan toe. Pulled Oats bevat maar liefst 30 gram eiwit per 100 gram. Even ter vergelijking, een stukje kipfilet bevat 20 gram eiwit per 100 gram. Een vleesvervanger om u tegen te zeggen dus! Pulled Oats is niet alleen een goede bron van eiwitten, ik vind het ook vooral heel lekker! En daar wil ik jullie ook graag van overtuigen! Ik mag daarom in samenwerking met Gold&Green 5 leuke Pulled Oats pakketjes weggeven, bestaande uit het Pulled Oats kookboek en een voucher om zelf een verpakking Pulled Oats te scoren. Kijk snel op mijn Instagram hoe je kans maakt op zo’n lekker pakketje.

dahl met pulled oats

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Linzen Dahl met Pulled Oats

Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen)

– 1 verpakking Pulled Oats naturel
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– een stukje gember, duimgrootte
– 2 eetlepels rode curry pasta
– 200 gram rode linzen, gedroogd
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik kokosmelk (400 milliliter)
– olie om in te bakken
– 3 tot 4 mini flatbreads of naanbroodjes
– ter garnering (optioneel): verse koriander

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.

Schil en rasp de gember. Voeg de gember samen met de curry pasta toe aan de ui en knoflook. Bak de gember 2 minuten mee.

Voeg nu de tomatenblokjes, kokosmelk (houd een beetje over voor de garnering) en rode linzen toe. Voeg ook 400 milliliter water toe. Laat het geheel 30 tot 40 minuten sudderen.

Verhit wat olie in een pan. Bak hierin de Pulled Oats krokant.

Verdeel de Dahl over 3 of vier kommen. Garneer met de achtergehouden kokosmelk, koriander, Pulled Oats en flatbreads.

 

Tip: Deze Dahl is ook erg lekker met de Pulled Oats tomaat. Probeer het eens voor de variatie!

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply