Gemakkelijke lunch/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezonde lunch

Rainbow wraps

Rainbow wraps, het klinkt misschien als een attractie in Disneyland, maar eigenlijk is het gewoon een hele lekkere, gemakkelijke en gezonde lunch. Volkoren wraps gevuld met hummus, falafel en allerlei kleurrijke groenten. Je rolt ze binnen een handomdraai in elkaar, ideaal voor een picknick in het park of lekkere kantoorlunch. 

Rainbow wraps

Ik krijg super vaak de vraag of ik tips heb voor lekkere, gemakkelijke lunchrecepten zonder brood. Natuurlijk heb ik die, maar laten we beginnen met te zeggen dat er helemaal niets mis is met een boterham op zijn tijd. Vooral als je kiest voor een volkoren variant is zo’n Hollandse boterham met kaas helemaal prima. Maar ik snap ook dat een beetje variatie op zijn tijd wel leuk is. Je kunt natuurlijk aan de slag met een salade, maar zelf vind ik dat altijd een hoop gedoe. Ik eet regelmatig een havermoutje als lunch, bijvoorbeeld deze Spicy sriracha havermoutpap. Maar wraps zijn ook een ideaal lunchgerecht, vooral om mee te nemen naar je werk, naar school of naar het park voor een lekkere picknick. Deze vegetarische rainbow wraps zijn gevuld met hummus, falafel en een hoop groenten. Een lekkere, gezonde én super gemakkelijke lunch!

rainbow wraps


Rainbow wraps

Ingrediënten (voor 2 wraps)

– 2 volkoren tortilla wraps
– 100 gram falafel
– 50 gram naturel hummus
– een handje wortel julienne
– een handje biet julienne
– 1/4 komkommer, in plakjes
– een handje sla of verse spinazie

topping: verse peterselie

Tip: kijk even wat voor restjes groente er nog in je koelkast liggen en doe die in je wraps.

Bereiding

Bestrijk de tortilla wraps met de naturel hummus. Verdeel de falafel, wortel, biet, komkommer en spinazie over de wraps en rol ze op. Garneer eventueel met wat verse peterselie.

Tip: Je kunt de falafel gewoon rauw in je wraps doen, dat is lekker snel, maar je kunt ze ook even bakken in een koekenpan met een beetje olie, iets meer werk, maar daardoor krijgen ze wel een krokant korstje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply