Gemakkelijk ontbijt/ Gemakkelijk tussendoortje/ Gewoon gemakkelijk

Rood fruit havercrumble

Bakken is niet echt mijn ding. Ik vind het heerlijk om wat aan te rommelen in de keuken, maar alles op de gram afwegen, dat is niet zo mijn ding. Ik ben meer van de soort: een beetje van dit en een halve lepel van dat. Daardoor mislukken er nog al eens wat bakrecepten in mijn keuken. Taarten die niet luchtig worden of brownies die verre van gaar zijn. Gelukkig is er één bakrecept dat altijd lukt: Crumble! Deze rood fruit havercrumble is een variatie op de appel crumble die wij vroeger thuis vaak maakten. 

Crumble it!

Eigenlijk was mijn plan ook helemaal niet om deze crumble te maken. Ik wilde een soort rood fruit taartje maken. Ook dat ging natuurlijk weer ‘op gevoel’. Beetje suiker, scheutje melk, kopje havermeel…. Je raad het al, dat werd niks! Het deeg was veel te kruimelig om er een taartje van te maken. Met de gedachte weggooien is ook zonde, gooide ik alles bij elkaar in twee ovenschaaltjes en maakte ik deze rood fruit havercrumble. Hij was zo lekker dat ik besloot hem nog eens na te maken en het recept uit te werken voor de blog. Dus, mocht jouw bakrecept ook volledig mislukken, dan heb ik één advies: Crumble it!

Rood fruit havercrumble

Rood fruit havercrumble


Rood fruit havercrumble

Ingrediënten (voor 2 porties)

Voor het fruit

– 250 gram diepvries bosvruchten
– 1/2 zakje vanille suiker (ik gebruik graag deze, daar zit echte vanille in)
– 1/4 theelepel kaneel

Voor de crumble

– 40 gram havermout
– 20 gram hazelnoten
– snufje zout
– 1/4 theelepel kaneel
– 1/2 zakje vanille suiker
– 15 gram kokosolie of roomboter
– een scheutje (plantaardige) melk

Voor de topping (optioneel): lobbige slagroom of kokosroom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de helft van de havermout in de blender en mix dit tot havermeel. Hak de hazelnoten fijn en meng deze met het havermeel en de havermout. Roer het zout, de kaneel en de vanille suiker er doorheen. Wrijf met je vingers de kokosolie of roomboter door het mengsel. Maak grove kruimels. Voeg als het mengsel te droog is een scheutje melk toe.

Breng de bosvruchten op smaak met de vanille suiker en kaneel. Verdeel de bosvruchten over twee schaaltjes. Kruimel hier de havercrumble overheen. Zet de schaaltjes in de oven en bak de crumble 20 tot 25 minuten. Garneer met een lepeltje lobbige slagroom of kokosroom.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply