Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje

Mini havermout aardbeiengalettes

Hoe gaat het met de goede voornemens? Still going strong of begin je het zwaar te krijgen en zijn de repen chocolade alweer in je winkelwagentje beland? Ik denk dat een gezond leventje niet vol te houden is zonder jezelf af en toe te verwennen. En dat hoeft dan niet meteen met een hele pot Ben&Jerry’s of grote zak chips. Oke, dat mag natuurlijk en geloof me dat gebeurt bij mij ook regelmatig, maar soms wil je gewoon even gezond genieten. Nou, dan is dit dus een perfect recept. 

Het is natuurlijk alles behalve het seizoen voor aardbeien op het moment, dat weet ik. Maar gelukkig bestaat er zoiets als diepvries aardbeien. Soms, heel soms, als ik mezelf wil verwennen koop ik nog wel eens verse aardbeien in de supermarkt, maar eigenlijk zijn die hartje winter helemaal niet zo lekker. Diepvries aardbeien smaken daarentegen heerlijk zoet. Dat ze na het ontdooien de structuur van snot krijgen, dat maakt voor dit recept niks uit.

PC300139.jpg

Oh, en je kunt deze aardbeien galettes prima invriezen. Handig, zo heb je altijd iets lekker bij de koffie als er iemand langskomt. Of voor als je zelf een snack-attack krijgt maar die reep Tony’s toch nog even heel wilt laten.


Aardbeien galettes 

Ingrediënten (voor 8 stuks)
– 200 gram (diepvries) aardbeien
– 2 eetlepels chia zaad
– 175-200 gram havermeel
– 4 eetlepels olie
– 1 ei
– 60 milliliter melk
– snufje zout

Extra: een deegroller

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de aardbeien met een klein scheutje water in een pan en verwarm deze. Prak de aardbeien fijn en voeg het chia zaad toe. Laat het mengsel vervolgen afkoelen.

Meng 175 gram havermeel met het zout. Voeg hier de olie, het ei, de melk en een snufje zout aan toe. Kneed alles tot een deeg. Voeg als het deeg te plakkerig is wat extra havermeel toe.

Bestuif het aanrecht met wat meel of bloem en rol het deeg uit tot een plak van een halve centimeter dik. Steek hier met een kommetje cirkels uit van zo’n 10 à 15 centimeter.

Leg een lepeltje aardbeienjam in het midden van een deegplakje. Vouw de randjes naar binnen en leg de galette op een bakplaat met bakpapier.

Bak de galettes 20 minuten op 200 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply