Gewoon gezond/ Gezond diner

Vegetarische BBQ spiesen met BOON chili ballen

Hoewel ik geen grote vleeseter ben, ben ik gek op barbecuen. Misschien ligt dat vooral aan het feit dat ik een kleine pyromaan ben. Barbecuen, dat doe je op kolen als het aan mij ligt. Ik weet dat gasbarbecues tegenwoordig zo goed zijn, dat je het verschil met een kolenbarbecue niet meer proeft, maar ik kan er zo van genieten om de barbecue aan te steken. Een gasknop omdraaien heeft gewoon niet die beleving. En die geur die van een kolenbarbecue afkomt!! LOVE IT! Om het barbecue seizoen te openen, trap ik af met deze vegetarische BBQ spiesen. 

Dat pyromaantje zat al vroeg in mij. Vroeger mochten we in de zomer een kampvuur maken in onze zandbak thuis. Don’t worry, we hadden een mega groot vrijstaand huis, met huge tuin en zandbak die groot genoeg was om een klein fikkie in te stoken. We zochten dan stokken in het bos en prikten daar afbakbroodjes op. Een blik knakworsten erbij en ik was gelukkig. Inmiddels woon ik midden in Tilburg en is zo’n open vuur misschien geen goed idee. Ik moet het nu dus doen met een kleine barbecue. Gelukkig zijn mijn kookkusten in de tussentijd verbeterd. De afbakbroodjes met knakworsten uit blik verruil ik nu liever voor gegrilde groenten, zalmpakketjes of deze vega BBQ spiezen met BOON Chili Ballen. Steek jij de barbecue ook aan binnenkort? Probeer ze dan eens!

P4270223.jpg


Vegetarische BBQ spiesen

Ingrediënten (voor 5 spiesen):
– 1 pakje BOON Ballen Chili
– 2 voorgekookte maiskolven
– 1 rode paprika
– 1 zoete aardappel
– 1 rode ui
– 5 barbecue spiesen of grote houten prikkers

Tip: als je houten prikkers gebruikt, week deze dan een paar uur in wat water om te voorkomen dat ze meteen aanbranden op de barbecue.

Voor de marinade:
– 3 eetlepels olie
– 1 theelepel paprikapoeder
– ¼ theelepel cayenne peper
– ½ theelepel komijnpoeder
– ¼ theelepel knoflookpoeder
– ½ theelepel oregano
– snufje zout

Optioneel ter garnering: verse peterselie, (homemade) guacamole

Extra: 5 bbq spiesen of grote houten prikkers en een BBQ natuurlijk

Bereidingswijze:
Snijd de zoete aardappel in stukken van zo’n 2 centimeter. Kook de blokjes zoete aardappel in 5 minuten beetgaar.

Snijd de maiskolven in stukken van ongeveer 2 centimeter dik en snijd de paprika en ui in grove stukken.

Rijg de groenten en BOON Chili Ballen aan de spiesen.

Meng alle ingrediënten voor de marinade en bestrijk de spiesen met het mengsel. Leg de spiesen op de barbecue en draai ze regelmatig zodat alle kanten lekker geroosterd worden. Bestrijk de spiesen tijdens het bakken nog een keer met de marinade voor extra smaak.

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met BOON. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply